Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Szilveszteri bulin az adóellenőrök

Csongrád megye - A régió egyik nagyvárosának patinás szállodája hirdetésben invitálta az érdeklődőket az általa szervezett szilveszteri mulatságra még tavaly decemberben.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi régiójának adóellenőrei, élve a felkínált lehetőséggel, megjelentek a megadott helyen: 4 fős társaság részére asztalt foglaltak, megbeszélték az óévbúcsúztató menüjét, és 38 ezer forintért megvásárolták a belépőjegyeket. A recepciós egy borítékba tette az összeget, majd a visszajáróval együtt átadta a részvételre jogosító 4 darab, adóigazgatási azonosításra alkalmatlan, tőpéldánnyal, sorszámmal nem rendelkező jegyet. A szállodának mint pénztárgép használatára kötelezett adózónak pénztárgépben kellett volna bevételeit rögzítenie, a hotel alkalmazottja azonban ezen nyugtaadási kötelezettségnek nem tett eleget. A kasszát az adóellenőrök vásárlásának idejére be sem kapcsolták. A szálloda akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírság kiszabására is számíthat. Az alkalmi rendezvények szervezői a jövőben is számíthatnak a NAV fokozott ellenőrzésére – áll az adóhatóság közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végtörlesztés: 18 százalék

A végtörlesztési kampányban a PSZÁF adatai szerint 160 ezer, piaci árfolyamon több mint 1200 milliárd forint értékű szerződést zártak le. Tovább olvasom