Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Szombattól ingyenes a készpénzfelvétel

Szeged - Különös történetekről számoltak be olvasóink. Állítják, a pénzintézetek adategyeztetésre hívják őket, majd új számlacsomagokat is kínálnak.
Holnaptól díjmentesen lehet a bankautomatákból havonta kétszer, legfeljebb 150 ezer forintot felvenni. Olvasóink szerint a bankok adategyeztetésre hivatkozva próbálnak új termékeket eladni.

– Felhívtak a bankfiókból, hogy egyeztetni kellene az adatainkat az ingyenes készpénzfelvétel miatt. Időpontot is adtak, hogy mikor menjünk be – kezdte történetét olvasónk. Kérte, nevét ne írjuk le, nem szeretné, ha problémája lenne. – A fiókban azt akarták tudni, hogy a férjemmel együtt fel tudjuk-e venni a 150 ezer forintot, de ezt nem értem, miért kérdezték. Hiszen a számítógépükben minden limit rögzítve van – mesélte. A nyugdíjas nő hozzátette, az egész ügyintézés csak ürügy volt banki termékek értékesítésére.

Trükközés?

Rogánnak volt oka a támadásra – írta a Népszabadság.
A napilap szerint az egyik, jelentős számú automatát üzemeltető, országos hálózatú nagybanknál valóban 50 ezer forintban korlátozták az egyszerre felvehető készpénz összegét. Ezzel gyakorlatilag megakadályozták azt, hogy két alkalommal felvehető legyen a 150 ezer forint. Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára ugyanakkor azt mondta, minden bank és bankvezető elkötelezett a havi kétszeri díjmentes készpénzfelvétel mellett.

– Lekötést és havi díjas befektetést ajánlottak, miután ellenőrizték a személyinket. Pedig az ingyenes készpénzfelvétel miatt hívtak be – fakadt ki az idős asszony.

Olvasóink közül többen is jelezték: bankjuk „behívatta" őket. Elmentünk az egyik szegedi pénzintézethez, ahol a kilépő ügyfeleket kérdeztük az adategyeztetésről. Egy nyugdíjas nő azt mondta, már ezerszer megbánta, hogy bankba kérte a nyugdíját. – Decemberben új szerződést köttettek velünk, amelyben előírták, hogy havonta legalább kétszer vásárolnom kell a kártyával. A férjemmel évtizedek óta ennél a banknál vagyunk, nem értem, miért kellett új szerződés – mesélte a nő. Hozzátette, arról volt szó, hogy februártól ingyenes lesz a készpénzfelvétel, ehhez képest rengeteg az adminisztráció. – Évente 15-20 ezer forint a bankolás, ami a havi nyugdíjam 20 százaléka. Jobban jártam volna a postával – köszönt el a nő.

Megkerestük az adategyeztetéssel érintett OTP Bankot, ahol elmondták, a díjmentes készpénzfelvételről szóló nyilatkozatok minél gyorsabb befogadása volt a legfontosabb az elmúlt hetekben. – A nyilatkozók nagy száma miatt nem volt lehetősége kollégáinknak a fiókban tájékoztatni az ügyfeleket a számukra elérhető, kedvezményes ajánlatokról. Így többek között nem tudták az ügyintézők felhívni az ügyfelek figyelmét arra, hogy az OTP Bank a készpénzfelvételhez kapcsolódó díjkedvezmények helyett új, számlavezetési díjkedvezményeket kínál számukra. A nyilatkozatleadási dömpinget követően fokozatosan keressük meg ügyfeleinket, és tájékoztatjuk őket a számukra elérhető kedvezőbb ajánlatokról – amelyek igénybevételéhez az esetek többségében szükséges az ügyfél fióki megjelenése – közölte az OTP Bank Médiakommunikáció.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czomba: a járműipar fontos szerepet játszik a foglalkoztatásban

Az államtitkár erről a Széchenyi István Egyetemen működő Járműipari Kutatóközpont konferenciáján beszélt Budapesten. Tovább olvasom