Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Tagi kölcsönnel indul a kolbászgyártás a Gyulahús Kft.-nél

A 114 milliós forrásjuttatásról az önkormányzat képviselőtestülete csütörtökön zárt ülésen hozott döntést.
A Gyulahús Kft. 114 millió forint tagi kölcsönt kapott a tulajdonos önkormányzattól a kolbászgyártás beindításához, a forrásjuttatásról az önkormányzat képviselőtestülete csütörtökön zárt ülésen hozott döntést.

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester az MTI-nek elmondta: a termelés a Gyulai Húskombináttól bérelt eszközökkel február negyedikén indul. Az önkormányzattól a forrást a Gyulahús Kft. alapanyagok vásárlására kapta.

"Készül a Gyulahús Kft. éves üzleti terve, a végleges változat várhatóan február végén kerül a testület elé, elfogadását követően a tulajdonos önkormányzat tőkeemelést hajt végre, a termelés folyamatos bővülése érdekében" - mondta a polgármester. Hozzátette, hogy az önkormányzat önálló társaságot alapított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar újjászervezésére, a város 1,8 milliárd forintot kapott a kormánytól munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra.

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője a termelés újjászervezésével kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: a 114 millió forint tagi kölcsön a februári termeléshez szükséges alapanyag vásárlás költségeit fedezi. A gyártás a gyulai és csabai kolbászfélékkel, valamint a gyulai májas előállításával indul. Az ügyvezető szólt arról, hogy a termeléshez és értékesítéshez szükséges eszközöket a Gyulahús Kft. a Gyulai Húskombinát Zrt. felszámolójától, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft-től bérli. A Gyulahús Kft. a húskombinát dolgozóit foglalkoztatja majd, a létszám a termelés felfutásával párhuzamosan bővülhet - jegyezte meg az ügyvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: egyre több állampapírt vesznek az emberek

Tavaly duplájára emelkedett a magánszemélyek által vásárolt állampapírok mértéke, amely jelenleg… Tovább olvasom