Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Tények és számok az adóhivatalról

Az adóbevételek is arról árulkodnak, hogy a dél-alföldi régióban nem gyorsult fel a gazdaság motorja.

Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának adatai szerint 2009. június végéig az országos befizetések közel 6 százaléka érkezett a 3 dél-alföldi megyéből. Az adó- és járulékbefizetések összege együttesen 242 milliárd forint, 4 százalékkal kevesebb, mint az előző év ugyanezen időszakában. A társasági adóbevételek összege 10 százalékkal kisebb, miközben országosan 7,5 százalékos növekedés tapasztalható.

Az egy főre jutó bruttó hazai termék az országos átlag 67 százaléka, emiatt a 7 régió között csak az 5. helyen áll a dél-alföldi. Magyarország területének 20 százaléka, vagyis az egyötöde tartozik a 3 déli megyéhez: 1 millió 355 ezren laknak Bács-Kiskunban, Békésben és Csongrádban együttvéve, ez az ország lakónépességének 13,4 százaléka.

A felszámolási és végelszámolási eljárások száma 2007-től folyamatosan emelkedett. 18 százalékkal több felszámolást tettek közzé, mint tavaly, a végelszámolások száma pedig 32 százalékos növekedést mutat.

Olvasóink írták

  • 2. varadipal 2009. október 04. 16:25
    „Azt soha nem teszik közzé, hogy a jogellenesen kibocsátott adóhatározatok fellebbezése nyomán mennyit kellett visszafizetni a becsületes adózónak.Csak a bevétel a fontos?
    A fellebbezés nyomán visszavont határozatok száma fordítottan arányos a szakmailag analfétabéta ügyintézők prémiumának nagyságával. Itt folyik el az adó, nem a gazdaságban.”
  • 1. KolompárRómeó 2009. október 01. 08:43
    „Dübörög a puma.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közép-kelet európai valuták gyenge napra számíthatnak

Csütörtök reggel a forint 269,01/euró volt vételi oldalon, hajszálnyi javulással a szerdai késői… Tovább olvasom