Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Teremteni

A munkatársak 20 százaléka felelőtlen, nem nézi teremtéseinek a következményeit, nincs összhangban a csapattal.

Az ember folyamatosan teremt, a munkatársak is emberek, ezért ők is folyamatosan teremtenek, csak az nem mindegy, hogy mit! Lehet, hogy túl banálisnak hangzik az, hogy az ember folyamatosan teremt, sőt látszólag néha, ez nem is igaz. Vegyünk például egy olyan munkatársat, aki lusta, ha csak teheti, nem csinál semmit. Ha hisszük, ha nem, ő komoly energiát abba fektet bele, hogy „megteremtse" annak a feltételét, hogy sunnyoghasson.

Tudom, hogy nem hangzik jól, sőt, durva, de nézzünk további példákat. Ki nem látott még olyan munkatársat, akinek az első reakciója egy utasításra, hogy „igen, de", majd jönnek a kifogások, „Miért nem lehet azt, úgy megcsinálni, ahogy kérik"? Majd egy kicsit később, ugyan ez a munkatárs már szinte csak „nemben" gondolkozik és nem teremt, hanem egyenesen ellen teremt!

Létezik a teremtésre egy megfigyelés: először még egyetértenek és motiváltak a munkatársak, ezért aktívak, együttműködnek, összhangban vannak és elérik azt, amit akartak. Ilyenkor a munkatársak „igenben" gondolkodnak, felelősségteljesek, együttműködőek. Majd történik valami, vagy inkább elmúlik valami és munkatárs már nem olyan felelősségteljes, már nem kizárólag „igennekben" gondolkodik. Most kezd rá jellemző lenni, hogy „igen, de"-vel kezdődnek a mondatok és már nem kizárólag a vezető utasításai szerint teremt, hanem úgymond a „saját örömére", „kényelmére". Ezt a fázist hívhatnánk felelőtlen teremtésnek is.

Nem arról van szó, hogy rosszindulatú, de nem igazán nézi a teremtésének a következményeit a csoportjára nézve! Gondoljunk bele, hogy ha a munkatársi gárda 20 százaléka jelenleg is felelőtlen, azaz nem nézi a teremtéseinek a következményeit, aktívan nincs összhangban a csapat többi részével, mennyi felesleges munkát okoz, akár balesetveszélyt teremt. Ráadásul, nem ő a legrosszabb, mert egy idő után, a sok felelőtlen teremtés elkezdi nyomni a munkatárs lelkét és el kell kezdenie igazolni a saját tetteit.

Ekkor indul el a lejtőn lefelé nagy sebességgel és rövid időn belül az „ellen teremt oldalon lesz mélyen belesüllyedve". Ekkor már aktívan teremt ellen, hangoztatja is, hogy miért nem tehet mást és megpróbál minden körülötte lévő munkatársat is megnyerni az „ellenzéki szerepnek"!

Nem gondolom, hogy a vezetők szeretik az ilyen helyzetet. Valószínű, sokan elgondolkoztak már azon, hogy hogyan lehetne a „teremt" oldalon tartani minden munkatársat folyamatosan. Elárulom, van egy titok, ami egyszerűbben hangzik, mint azt gondolhatnánk. A titok nem más, mint a közös célok, amiben egyetértenek a munkatársak és ami motivál. Tudom, hogy nagyon egyszerű, de épp ezért tud működni.

Ha van közös cél, és azt minden munkatárs érti, mindenki el akarja érni, akkor minden munkatárs számára egyértelmű, hogy azt a célt kell teremtenie és nem mást. Ekkor, minden munki a „teremt" oldalon van, dolgozik, „igenekben" gondolkodik és egymást is támogatja! De, amikor elérjük azt a bizonyos közös célt és nincs kihirdetve új, vagy lekerül a fókusz a közös célról, akkor megszűnik a közös célorientáltság és minden munkatárs maga találja meg azt a célt, amiért hajlandó teremteni, és ami neki jó. Innen már csak idő kérdése a csapat szétesése, a felelőtlen teremtések megjelenése és már is közel állnak a munkatársak, hogy elinduljanak az „ellen teremt" oldal felé!

Természetesen, ritkán fehér-fekete a kép, de talán pont emiatt, nem is minden vezető figyeli érzékenyen, hogy melyik oldalon állnak épp a munkatársai. A tanácsom egyszerű: legyenek közös, ismert és elfogadott célok; lássák a munkatársak, hogy képesek elérni a saját céljukat azáltal, hogy elérik a közös célt; legyen a közös cél életben tartva és ami nagyon fontos, amint elérünk egy célt, legyen új kijelölve! A célok adják meg a teremtés valódi irányát, ha ez nincs, a teremtés folyik tovább, de az irány régen kicsúszott a vezető kezéből!

Nagy Béla
Comline Budapest Kft.

Olvasóink írták

  • 1. allegro 2013. október 17. 23:03
    „Lényeglátó megközelítés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MNB: nőtt a bankkártyás vásárlások száma és értéke

Az idén az első félévben 146 millió vásárlásnál fizettek hazai kibocsátású fizetési kártyával, a… Tovább olvasom