Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Tíz százalékhoz közelít a munkanélküliség

A második negyedévben átlagosan 3,765 millióan voltak állásban a 15-64 évesek között, 72 ezerrel kevesebben, mint egy évvel korábban.
Ezzel 401 ezerre, 9,6 százalékra növekedett a munkanélküliségi ráta, ami egy évvel korábban még csupán 7,6 százalék volt - jelenti a Központi Statisztikai Hivatal. A munkaképesek foglalkoztatási rátája igen alacsony, 55,6 százalék, csaknem egy százalékponttal kisebb, mint 2008 áprilisa és júniusa között.

Változatlanul a pályakezdők munkaerőpiaci kilátásai a legrosszabbak: több mint 18 százalék a 25 éven aluliak közül kerül ki. Az átlagnál valamivel kisebb, 8,8 százalék a 25-54 évesek munkanélküliségi rátája, igaz, az egy év alatti romlás megközelíti a 2 százalékpontot.

Az állástalanság átlagos időtartama 16,6 hónap. A munkanélküliek 42 százaléka legalább egy éve keresett kereső foglalkozást.

Olvasóink írták

  • 2. comet 2009. július 29. 16:32
    „az MSZP legnagyobb bűne hogy az ejtőernyős korszakban teleszórta a söpredékével a magyar vállalatokat, megpecséttelve ezzel a sorsukat. Mivel dilettantizmusuk miatt üzemeltetni nem tudták ezért potom pénzért eladták őket külföldi befektetőknek, vagy éppen szélhámosoknak. Tudok olyan húsipari komplexumról amit egy akkori normál családi ház áráért adtak oda egy később rendőrség által körözött német fószernak. (négyemeletes iroda épülettel, gépkocsi parkkal modern feldolgozó csarnokkal stb.)
    A termelés versenyképességének fokozását egyrészt a munkavállalók megerősítésével lehet kikényszeríteni, másrészt a racionális forrás kihelyezésekkel, a herdálások, csalások szigorú szankcionálásával.
    A síboló és dilettáns MSZP-s csürhe a sleppjével ezen pontok megvalósításában ellenérdekeltek, a vezetésük alatt ezért képtelen talpra állni az ország. Hitelekkel meg pénzügyi manőverekkel a termelési színvonal hiányosságait nem lehet ellensúlyozni.(legalábbis nem a jelenlegi pénzügyi potenciál szintjén)”
  • 1. garbon 2009. július 29. 14:56
    „Én még nem láttam minisztert , politikust, képviselőt munkanélkülinek és te igen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedtek az üzemanyagárak szerdától

Négy forinttal emelkedett a benzin és 2 forinttal a gázolaj ára szerdától. Ezzel a benzin országos… Tovább olvasom