Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Tíz százalékos leépítést tervez a Danone

Mintegy kilencszáz menedzseri és adminisztratív munkahelyet szüntet meg 2014-ig a Danone-csoport, azaz európai középvezetői létszámának 10 százalékát leépíti.
A kedden Párizsban bejelentett döntés annak a két évre tervezett 200 millió eurós megtakarítási csomagnak a része, amelyet decemberben hozott nyilvánosságra a francia élelmiszeripari társaság.

A leépítés - amelyről kedden kezdődtek meg az egyeztetések a szakszervezetekkel - az európai fogyasztáscsökkentés következménye, és elsősorban a belső mobilizációt és az önkéntes távozásokat fogja előnyben részesíteni - olvasható a Danone közleményében. Gyárbezárásokat továbbra sem terveznek.

A csoport azt nem közölte, hogy pontosan hol és hány munkahely szűnik meg, de jelezte: a leépítés 26 országot érint. A vezetői pozíciók száma a felére fog csökkeni azzal, hogy átszervezik a több ország irányítását ellátó igazgatóságokat. A francia szakszervezetek értesülése szerint 236 munkahely fog megszűnni Franciaországban.

Az átszervezés elsődleges célja a lassuló európai eladások újraindítása, azok ugyanis tavaly 3 százalékkal csökkentek. Az Európán kívüli eladások, amely a cég forgalmának hatvan százalékát biztosítják, viszont tíz százalékkal növekedtek 2012-ben. Ezzel tavaly a Danone rekordbevételt ért el, és történetében először átlépte a 20 milliárd eurós küszöböt. A teljes 2012-es forgalom 20,86 milliárd euróra rúgott, a nettó nyereség pedig 1,81 milliárd eurón stabilizálódott, de a működési nyereségráta 50 bázisponttal csökkent.

A Danone világszerte 102 ezer embert foglalkoztat, 27 ezret Európában.

A francia cégcsoport a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. révén van jelen Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat fejlesztésre és foglalkoztatásra

Egy korábban is nagy érdeklődéssel fogadott, s épp ezért erősen "túlfoglalt" támogatási konstrukcióra hívjuk fel pályázni kívánó vállalkozások figyelmét. Tovább olvasom