Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Több embernek adhat munkát a SZEFO Zrt.

Csongrád megye - Két stratégiai együttműködésről szóló szerződést írtak alá tegnap a többségében megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, 100 százalékban állami tulajdonú Szegedi SZEFO Zrt.-nél.

A Szegedi SZEFO Zrt. jövőjét határozza meg az két hosszú távú termelési stratégiai együttműködés, amelyet tegnap írtak alá a cég Tavasz utcai székhelyén. A szerződéseknek köszönhetően a jelenleg 800 dolgozót – 60 százalékuk megváltozott munkaképességű – foglalkoztató állami tulajdonú, de piaci versenyhelyzetben termelő vállalat újabb 200-zal növelheti létszámát.

Az első megállapodást a világ egyik legismertebb prémium kötött divatáru márkája, a Paul&Shark tulajdonosával, az olasz DAMA S.p.A-val kötötték meg: az okmányokat Andrea Dini tulajdonos-alelnök, valamint Kiss Sándor, a szegedi részvénytársaság elnök-vezérigazgatója írta alá. A 2 cég között 10 éves a kapcsolat: 2001-ben még csak évi 27 ezer, 2011-ben már 200 ezer darab kötöttárut szállítottak a partnernek, eddig összesen 1,7 millió darabot. Az együttműködésnek köszönhetően a munkahelyteremtéshez is hozzájáruló, nettó 1,5 milliárd forint értékű beruházás valósulhatott meg Szegeden. A 10 évre szóló – több mint – bérmunka-együttműködés 35 millió euró keretértékű, és azért nagy jelentőségű, mert a válság ellenére hosszú távra kiszámíthatóságot és piacot biztosít. Évente 260 ezer darab márkás terméket szállítanak majd Olaszországba, köztük a nanosilver technológiával gyártott antibakteriális felsőruházati termékeket. Ez utóbbi az SZTE és a szegedi vállalat közös szabadalma.

Még több embernek adhat munkát a SZEFO Zrt. Fotó: Karnok Csaba - galéria

A másik, hasonlóképpen hosszú távú és a felek kiemelt együttműködési szándékát rögzítő megállapodást Kiss Sándor a francia Legrand csoport magyarországi leányvállalata, a szentesi Legrand Zrt. vezérigazgatójával, Károlyi Lászlóval írta alá. A villamos rendszerek és informatikai hálózatok piacán meghatározó szerepű Legrand összeszerelési bérmunkát garantál a SZEFO 4 vidéki fióktelephelyének, összesen 400 megváltozott munkaképességű munkatársának.

2022-ben nyitják ki a bort. Kiss Sándor 2001-ben, az olasz kapcsolat létrejöttekor eltett egy üveg bort azzal, hogy 10 év múlva isznak belőle. Tegnap megint elraktak egy üveggel, és ráírták, hogy 2022-ben lehet kinyitni. Az ünnepélyes szerződéskötésen részt vett többek között Horváth Gergely Domonkos, a tulajdonos MNV Zrt. vezérigazgatója, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Varga István és Bodó Imre országgyűlési képviselő, Dékány Imre, az SZTE egyetemi tanára, akadémikus. Soltész Miklós hangsúlyozta, a szegedi cég arra példa: megváltozott munkaképességű emberek is képesek világszínvonalú termékek előállítására, és hogy a hazai textilipar újra magas színvonalon termel.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Csicseri 2012. augusztus 10. 12:37
  „Tisztelt Kondivezér
  Nem biztos,hogy a nyugdíjba menőknek a csokor virág hiányzott. Azt mindenki megérti,hogy állami támogatást erre nem lehet fordítani./Különben is elhervad./Viszont az a szó,hogy KÖSZÖNÖM az ért volna nagyon sokat,de ott az se divat.”
 • 45. Emberségetavilágnak 2012. augusztus 03. 08:26
  „Ismertem egy nagy port felvert ügyet, a fenegyereke nem ebben a megyében élt.
  Nyomorúságos pénzeket fizetett, a szabadság, fizetett ünnep járandóságát kiszedte a borítékokból és zsebre tette.
  "Kapnak nyugdíjat, ne belőlem akarjanak megélni" volt a jelszava.
  Nála arrogánsabb, közönségesebb, gátlástalanabb alakkal ritkán hozza össze a sors a halandót.
  Szerencsétlen rokkantaknak hencegett azzal, hogy ő mennyire ügyes, mert "átqrja" az államot, de megfogni nem tudják. Csak hogy kussoljanak, hisz ő sérthetetlen, vabank, lezsírozott kapcsolatokkal.
  Ha kihúzta magát, valamivel magasabb volt, mint a talpra állított egérsz@r, de nem ért annyit sem.
  Még a családját is elűzte maga mellől, minden pénzt, vagyont elherdált.
  Megbetegedett.
  Elvesztette az egyik lábát.
  Aztán a másikat is.
  Pár éve megnyomorodottan, egyedül, koldusként távozott a másvilágra.
  Csak úgy eszembe jutott...”
 • 44. Emberségetavilágnak 2012. augusztus 03. 07:57
  „13.
  Hiszek Neked.
  Biztosan tudod, gyakorlott vagy.
  Azért vigyázz magadra, zajos a világ...”
 • 43. kondvezér 2012. augusztus 02. 10:07
  „pakk: kozmetika a nyereség, tényleg nagyon olcsón dolgozik a cég, de ez azért van mert csak ez az egy vevőjük van, a 63 éves ifjú titán Kiss sanyi igazg. az elmúlt 10 év alatt sikeresen elüldözte a többi vevőt, hibás ill. késői szállításokkal, NAGYKÉPŰ, PÖKHENDI hozzáállással. Ez tény, nincs több piaca és ezért személyesen ő a felelős. Nagyot nevettem, amikor újabb 10 évre elrakott egy üveg bort, amit majd ő akar kinyitni 10 év múlva, 73 évesen ??? Hol él ez az ember, a Holdon ???”
 • 42. pakk 2012. augusztus 01. 23:36
  „Hogy nem dicsekedtek most az elmúlt év nyereségével, mint máskor- államilag megtámogatva.
  A rehabosak nem a varrodában dolgoznak,az ő állami támogatásukból finanszírozzák a termelést.
  Igaz a varronőkk is valamilyen szinten pár százalék arányában le lettek rokkantosítva, de csak kapun belűl,hogy megkapják a rájuk eső bértámogatást ezt kellene már valakinek felülvizsgálni.Ha kilép a cégtől akkor már nem is rokkant. Volna az államnak mit támogatni, ne ennek a cégnek a nyereségét növeljék közpénzből.Egyébként nagyon olcsón dolgozik a cég, de lehet ezértt valakinek v.valakiknek dagad a külföldi bankszámlája, arra is utal a Dama cég.”
 • 41. airwaves 2012. augusztus 01. 20:30
  „Ezt a Kiss Sándort még nem tették megváltozott munkaképességűvé?”
 • 40. kumisz 2012. augusztus 01. 19:48
  „33. Csontember 2012.08.01. 12:42

  Mennyit volt képed kérni? 80 brutyót?:))”
 • 39. Queenmargareth 2012. augusztus 01. 18:58
  „nem a jég hátán, hanem a rokkantak hátán....”
 • 38. kondvezér 2012. augusztus 01. 17:52
  „Attilaszava: Kiss sanyi megél a jég hátán is, bár annak idején 1998-2002 között Bartha polgármester alatt /FIDESZ/ nem fogadták a hivatalban egyszer sem, nem igazán bíztak benne.Kiss Péterrel együtt végzett a Marx Károlyon, kapott is tőle 2008-ban elég magas állami kitüntetést./ 2008.március 15-Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje / Ki is volt hatalmon 2002-2010 között ???”
 • 37. techMon 2012. augusztus 01. 17:49
  „Én is dolgoztam ott kb. 5 hónapig.
  Kapkodás és káosz, valamint logikátlan dolgok jellemzőek a cégre (pl. fonalraktár).”
 • 36. Attilaszava 2012. augusztus 01. 17:19
  „nemtudom11: baratnőm dolgozott ott 5 évig, közvetlen Kiss sándor alatt 3 évet, belátott a kulisszák mögé. Mindenkivel úgy beszél, mint egy kutyával, ez igaz. Az MSZP alatt szidta a Fidesz-t, Orbánt egy félcigány törpének, Lázárt egy vásárhelyi parasztnak hívta, most hirtelen nagy Fideszes lett, igazából az MDF tagja volt, most a Jobbik <moderálva>ét kezdte el ny.....érdekes, hogy 2oo6-ban még nőnapra mindenkinek piros szegfűt vett ....meglehet kérdezni az ott dolgozókat.”
 • 35. nemtudom11 2012. augusztus 01. 15:59
  „15 évet dolgoztam ott.az utolsó 5 évet a Kiss Sándor igazgatása alatt A róla alkotott véleményemet nem bírja el az írás.Éhbérért dolgoztatnak,a fogyatékkal élő ember ,ott nem ember.Csak kisegítő munkát végez.Kiss Sándor vezérigazgató úr úgy beszél az emberekkel mint a kutyával.Akinek sikerült feljebb nyalni magát az megél a pénzéből,a melósok pénzét zsebelik be minden hónapba.Aki valaha dolgozott ott és vette a bátorságot hogy felmondjon,az most lehet hogy munka nélkül van,de nem él nyugtatókon.Egy alja munkahely.”
 • 34. berzebúb 2012. augusztus 01. 13:42
  „Én is csak rosszat hallottam a SZEFO-ról eddig, akármennyi ismerősöm dolgozott már ott.
  Éhbérnek sem nevezhető fizetés, kifizetetlen túlóráztatás, szabadnapokról való behívás telefonon csicska hopp módra. Kb. mint egy Kínai üzem, mindenki lehajtott fejjel, csendben robotol a félelemmel átitatott légtérben, és örül, hogy még van állása. Akik bátrabbak és találnak emberségesebb munkahelyet maguknak, azok azonnal tovább állnak.”
 • 33. Csontember 2012. augusztus 01. 12:42
  „Voltam ott interjún, de nyilván dupláját kértem fizetésben, mint amire gondolt :) Most, h. így hallom a véleményeket.
  Az ott is feltűnt, h. mindenkit osztott, de mindenki meghunyászkodva bólogatott.”
 • 32. Queenmargareth 2012. augusztus 01. 12:14
  „14. Attilaszava 2012.07.31. 21:46
  Láttam, milyen mocskos cég. Láttam, ahogy az apró vezír elhaladt a szalagmunkások között, de nem is ezt tűnt fel, hanem, hogy mindenki hirtelen óriásit köszönt és szemlesütve dolgozott tovább.Apró ember megállt, megkérdezte mit csinálok ott, mondtam, amit nekem, hogy próbamelóra jöttem és várok egy hölgyet. Aztán ahogy kilépett mindenki ideges lett, hogy mekkora balhé lesz ebből.
  Sorry, nem mondta, hogy kicsoda...és, amúgy sem voltam a beosztottja.
  Olyan, mint Viktor:kicsi, de pökhendi.....”
 • 31. kondvezér 2012. augusztus 01. 11:18
  „nyuszituro: a céget, a Szefo zrt-t csak saját maga a vezérig.Kiss Sándor dicsőití. A rabszolga rendszer , ami ott van az tény, felfele nyalunk, lefele taposunk . Bízzunk abban, hogy elküldik Sándorunkat végre nyugdíjba, ugye már 63 éves és egy szakmabeli, textil múlttal rendelkező normális igazgató kerül majd oda, aki nem darabszámba veszi az embereket. Egyszer minden kiderül úgy is, ezért küzd mint a disznó a jégen Sándorunk... hamis a piár, ÚJ VEVŐ NINCS, OROSZ PIAC NINCS, BALTIKUMI PIAC NINCS, SAJÁT MÁRKA-CHANCE eladás elenyésző. Ha nem írok igazat, akkor sajtótájékoztatón mutasson már egy pár kifizetett export számlát ezekből a régiókból Sándorunk, mondjuk az utolsó félévet illetően...AMI VAN, 1 LÁBON ÁLLÁS, ÁLLAMILAG MEGTÁMOGATVA ...”
 • 30. nyuszituro 2012. augusztus 01. 10:50
  „28. kondvezér 2012.08.01. 10:33
  sajnos... minden nap tudom mi történik ott...
  Nem hiszem el hogy ezt a céget dicsőítik, egyszerűen undorító. Nem hiszem el hogy nincs egy hatóság aki kivizsgálná hogy milyen rabszolga-rendszer működik ott”
 • 29. kumisz 2012. augusztus 01. 10:49
  „13. Mignon 2012.07.31. 21:45 Der Abschied ist immer schwer.
  holnaptol, aug 1.-töl nem irok ide többet.

  Nem fogok emiatt a Tiszának menni!!”
 • 28. kondvezér 2012. augusztus 01. 10:33
  „kontrapista: nem személyeskedni kell, hanem tényeket kell leírni. Szefo zrt nyitott fióktelepet Makón-igen, már bezárva. Nagymágocson-igen,-már bezárva. Békéscsabán-igen, már bezárva. Mennyi felesleges pénz ki lett dobva, mire ? Szerinted ez gazdaságos volt ? Egy export piacra dolgozni, EGY vevőnek-ez biztonságos ??? Ha nem vagy képben, inkább maradj csendben.
  gubanc: több volt dolgozó ismerek, volt aki 4o évig ott volt, most ment nyugdíjba, egy csokor virágot sem kapott.
  alfa258: a ketlizős csaj, akit lekiabált a vezérigazgató, Kiss Sándor, majd rá 1o percre meghalt a hölgy, érdekes módon még nyomozás sem indult, tanú nincsen, és mivel fizikailag nem ért hozzá, ezért nem nyomozott a rendőrség sem. Én, mint volt bíró 62 évesen nyugdíjba lettem zavarva, ő 63 évesen mit keres még ott ?
  nyuszituro: látom, hogy képben vagy.”
 • 27. alfa258 2012. augusztus 01. 09:40
  „A cégről jót nem, vagy csak kevesen hallottunk! Csökkent munkaképességűeket használnak ki undorító módon. Minimálbérnél is kevesebb fizetés.
  valakilajos2: ostobaságot írtál, vagy úgy gondolod, hogy minden szegedi munkahelyet Botkának kellene vezetni???? Megsúgom, nem így van!!!! Ez nem önkormz-i cég!!!”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült kissé a forint: 280 körül az euró

Korrigálta kissé hétfői nyereségét a forint, árfolyama az idei csúcs közelében ingadozik. Tovább olvasom