Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Több mindenre használható fel a kafetériakaeret

Az idén már a diák- vagy lakáshitel-törlesztést is választható, egyre népszerűbb a nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulás is.
Bővítik a vállalkozások a béren kívüli juttatásokat, az idén már a diák- vagy lakáshitel-törlesztést is választhatják a dolgozók - olvasható a Magyar Idők csütörtöki számában.

A legtöbb vállalkozás meg is emeli a béren kívül adható juttatások összegét - mondta a lapnak a Liga Szakszervezetek elnöke. Mészáros Melinda szerint általánosságban az a jellemző, hogy ahol a bérek emelkednek, ott a kafetériakeret is bővül, jellemzően a versenyszférában.
   
A Munkástanácsok elnöke a Magyar Időket arról tájékoztatta, tárgyalásokat folytatnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel annak érdekében, hogy a közszolgáltató vállalkozásoknál tovább nőjön a kafetéria keretösszege, és ezzel is nagyobb legyen az állami cégek munkaerő-megtartó ereje.
    
Egyre népszerűbb elem a nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulás, amely a dolgozók öngondoskodását segíti. Több cég a kafetériakereten felül is ad ilyen jellegű juttatást. Szintén keresett a készpénzben adható évi 100 ezer forintos juttatás, vagy a rekreációs célokat is szolgáló Szép-kártya.
    
A vállalatok idén jellemzően 200-500 ezer forintos éves kafetériakeretet nyújtanak dolgozóiknak - olvasható a lapban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 ezer forint alatt nem találnak dolgozót az élelmiszerláncok

Már senki sem mer minimálbért fizetni, mert ennyiért nem találni munkást - mondta a Kereskedelmi… Tovább olvasom