Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Több partner, több munka az építőiparban

Csongrád megye - Öt kategóriában adtunk át 2011. november 17-én Presztízs díjakat a kiemelkedően teljesítő helyi vállalkozásoknak, a 6. kitüntetett különdíjat kapott. Csaknem 12 hónap elteltével ismét megkérdezzük a vállalkozásokat – ezúttal az Innovill Kft. és a Miénk Klaszter képviselőit –, milyen évet zárnak, mit jelentett számukra az elismerés. Az idei Presztízs díjakat december elején nyújtjuk át.
– Állandó megrendelőinken kívül egyre több új partnerrel kerültünk kapcsolatba, így több lett a munkánk, köszönhetően a tavaly elnyert rangos elismerésnek – nyilatkozta Wollner József, a villamos- és villámvédelmi tervezéssel, kivitelezéssel és biztonságtechnikai felülvizsgálattal foglalkozó vásárhelyi Innovill Kft. ügyvezetője. – Sok építkezésen veszünk részt felelős műszaki vezetőként, és az érvényes OTSZ-ben előírtaknak megfelelően számos villámvédelmi tervezési munkánk is van, köszönhetően jogosultságunknak. Az erősáramú tervezői munkát jelenleg 3 fővel és segédszerkesztővel végezzük.

Mecénások, támogatók

A Presztízs díj 2011 kiemelt mecénása a KÉSZ cégcsoport volt. Mecénások: a Bonafarm csoport, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Kft., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj 2011 fő támogatójaként a MAPI Zrt., támogatóként a Szilánk Zrt. és a Naturtex Kft. járult hozzá a gálaest sikeréhez.

Az év kisvállalkozása Presztízs díjat elnyert vállalkozás – a megújuló energia iránti érdeklődés miatt – egyre több ilyen jellegű tervezési, kivitelezési munkát végez nemcsak közületeknek, társaságoknak, de a családi házat építő magánszemélyeknek is. Idén készült el új irodaépületük, ahol már a gyakorlatban is be tudják mutatni tevékenységüket. Mivel nőtt a rendelésállomány, sikerült a létszámot is bővíteni. Wollner József hozzátette: ha jobb lenne a fizetési morál az országban, még több embert tudnának alkalmazni.

– A Miénk Klaszter életében mozgalmas volt az elmúlt egy év – tájékoztatott Pintyőke Marcell, az alapító KÉSZ Holding Zrt. marketingigazgatója. – Az elnyert klaszterpályázatot követően elindult az akkreditációs folyamat, amely azért fontos, hogy a tagok fejlesztő-innovációs beruházásokat valósíthassanak meg. Bővült a létszámunk, ma már 63 tagot számolunk, és ezzel eljutottunk oda, ami egyik fő célunk volt az alapításkor: tagjaink tevékenységével lefedni az építőipar teljes vertikumát a tervezéstől kezdve a kulcsrakész átadásig. Újabb három oktatási intézmény vált támogató taggá, (SZISZSZI, MIOK, SZTE Mérnöki Kar), ez erősíti a Miénk utánpótlásképző programját.

Nemzetközi porondon is elismeréseket vívott ki magának a különdíjas Miénk: részt vett a hannoveri világkiállításon, amelynek köszönhetően több nemzetközi klaszterrel kezdődhettek el együttműködési tárgyalások. A Miénk célja az energiahatékony építés és üzemeltetés, valamint az, hogy ösztönözze a piaci szereplőket, partnereket, megrendelőket a hasonló gondolkodásra.

* * *

Díjazottak 2011-ben

Az év kisvállalkozása az Innovill Kft., Az év középvállalkozása a Mérleg Adótanácsadó- és Könyvelő Iroda, Az év vállalkozása a Szegedi SZEFO Zrt., Az év új vállalkozása a Szeged 2011. Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat Sebők-Papp Imre, a HK-CERAM Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A KÉSZ cégcsoport különdíját a Miénk klaszternek ítélték oda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz gázáremelés?

Január elsejétől az évi 3000 köbméter felett fogyasztó ügyfeleknél mintegy 18–26 százalékkal nőne a földgáz ára. Ez lesz a 3. sáv. Tovább olvasom