Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Tőkeemelés a Sole-Mizónál

Szeged - Több mint 4 milliárd forintos tőkeemelést hajtottak, illetve hajtanak végre az elkövetkezőkben azoknál a cégeknél, ahol Csányi Sándor OTP-elnök-vezérigazgató tulajdonos, köztük a szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt.-nél.
Éder Tamás PR-igazgató tájékoztatása szerint idén a Bonafarm Zrt.-nél a jegyzett tőke 5 millió forintról 1,3 milliárd, a Fiorács Kft.-nél 1,2 milliárd forintról 1,9 milliárd, a Sole-Mizónál 2,8 milliárd forintról 4 milliárd forintra nőtt. A Dalmandi Mezőgazdasági Zrt.-nél is alaptőkét emelnének mintegy 2,2 milliárd forint értékben, így a cég jegyzett tőkéje 4,9 milliárd forint lesz majd.

A Bonafarm Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. esetében részben korábbi tulajdonosi kölcsönök átalakítására került sor, ugyanakkor a Fiorács Kft. és a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt. esetében új források bevonása történt – közölte Éder Tamás, hozzátéve: a tőkeemelés részben a társaságoknál folyamatban lévő fejlesztések finanszírozásához járul hozzá, részben hitel visszafizetését tette lehetővé. A Csányi Sándor befektetéseiből álló élelmiszergazdasági cégcsoporton belül a Sole-Mizo – mint ismert – tejfeldolgozással, a Fiorács sertéstenyésztéssel, a Dalmand szántóföldi növénytermesztéssel és sertéstenyésztéssel foglalkozik. A Bonafarmhoz tartozó 8 cég 2010-ben 125 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, 2011-re 5–6 százalékos árbevétel-növekedést terveznek.

Olvasóink írták

  • 1. 620829 2011. szeptember 06. 11:52
    „Ha Csányi úr vérbeli bankos szakember lenne..akkor devizapiacon sok tizszeresét kereshetné...mint ezekkel az értelmetlen cégekkel....szerintem persze csak és szigorúan +++”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vastagon fog az áruházak ceruzája

Háromszoros áron kapható a legtöbb zöldség és gyümölcs az áruházakban, mint amennyiért a termelőtől megvette a felvásárló. Tovább olvasom