Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Torkos csütörtök: nem a meggazdagodás napja

Csongrád megye - Kevés vendéglő rendez torkos csütörtököt: haszon nincs rajta, inkább csak reklámértéke van. A szállodákban nincs „torkoscsomag", mivel a Valentin-napra koncentrálnak.
Idén korábban, január 31-én rendezik meg a torkos csütörtököt: a hagyományosan februári, a hamvazószerdát követő csütörtöki féláras eszem-iszom a Valentin-nap miatt ugrott két héttel előbbre. A Csongrád megyei listát átböngészve az látszik, hogy egy-két kivételtől eltekintve a tavalyi éttermek neve szerepel a lajstromban, valamint az is kitűnik, hogy a lista nem lett hosszabb. Az egész megyéből mindössze 17 vendéglő csatlakozott az akcióhoz, közülük 10 szegedi, 3 vásárhelyi, 1-1 Mórahalmon, Zsombón, Szentesen és Csongrádon található.

A szegedi Halácsi Kúria és Rendezvényház minden évben meghirdeti a torkos csütörtököt. Szabó László vendéglátó-menedzser elmondta: szinte csak reklámértéke van a farsangi torkoskodásnak. Azért iratkoznak fel a Magyar Turizmus Zrt. listájára, hogy a rendezvényházukat, a környéket megismertessék a vendégekkel. A Cserje sori étteremben ugyanis csak fogadásokat, lakodalmakat tartanak.
– Ez nem a meggazdagodás napja – fogalmazott Szabó László – annak ellenére sem, hogy teltházunk lesz. – Amivel többet nyújtunk más étteremnél az, hogy 17 órakor nyitunk és éjjel 2-ig ott maradhat a vendég a foglalt asztalánál. Bulihangulatot teremtünk.

A szállodák honlapját böngészve kiderül: nem állítottak össze kedvezményes vagy különleges csomagot a torkos csütörtökre. Maklári Lászlóné, a Hunguest Hotel Forrás igazgatója elmondta: a két héttel későbbi Valentin-nap lesz a sláger. Nagyon sokan foglaltak szobát, mivel erre a napra a bálra – amelyen Dolhai Attila a sztárvendég – a vendégek ingyenes belépőt kapnak. A szegedi Szent János Hotel külön a torkos csütörtökre nem hirdetett akciókat, viszont éttermükkel, a Taj Mahallal beneveztek, szinte egész napra teltházuk van – mondta Bodó Katalin ügyvezető igazgató. A Szent János is a Valentin-napra állított össze speciális csomagot.

Torkos csütörtök csomagja a mórahalmi Colosseumnak sincs, annak ellenére sem, hogy a hotel étterme rendszeresen megrendezi a torkos csütörtököt. – A szállóvendégeknek annyiban kedvezünk – közölte Gál István értékesítési vezető –, hogy egész nap fele áron ehetnek és ihatnak az étteremben.

Olvasóink írták

 • 3. Jozsoci 2013. január 29. 02:20
  „Még féláron is tetemes hasznuk van, hiszen 3-400%-os az árrés!!!”
 • 2. Egyolvasó 2013. január 28. 13:19
  „Torkos csütörtök: nem a meggazdagodás napja

  A fennmaradó 364 nap akkor a meggazdagodásról és lényúlásról szól?? Mert a cím ezt sugallja.”
 • 1. partizánok 2013. január 28. 10:17
  „"...- Ez nem a meggazdagodás napja - fogalmazott Szabó László - annak ellenére sem, hogy teltházunk lesz....a Hunguest Hotel Forrás igazgatója elmondta: a két héttel későbbi Valentin-nap lesz a sláger. Nagyon sokan foglaltak szobát, mivel erre a napra a bálra - amelyen Dolhai Attila a sztárvendég - a vendégek ingyenes belépőt kapnak. A szegedi Szent János Hotel külön a torkos csütörtökre nem hirdetett akciókat, viszont éttermükkel, a Taj Mahallal beneveztek, szinte egész napra teltházuk van ..."

  "Most akkó van válság vagy nincs?"
  Vagy mi van?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra adókedd

A NAV Csongrád Megyei Adóigazgatóságakedden 13 órától és szerdán fél 9-től megrendezi az Adókedd-sorozat újabb előadásait a 2013. évi adóbevallások főbb változásai témakörben. Tovább olvasom