Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Tovább esett a lakásbiztosítások díja

Jelenleg a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás a családi balesetbiztosítás, ezt választja az új szerződők 18 százaléka.

Az idei első negyedévben 5 százalékkal, átlagosan 21 700 forintra esett az újonnan kötött lakásbiztosítások éves díja - közölte a netrisk.hu online alkusz cég, a saját adataira hivatkozva, az MTI-vel.

A díjcsökkenés azonban nem jelent automatikusan bevételkiesést a biztosítóknak, mivel az új szerződések közel feléhez kiegészítő biztosításokat kötnek az ügyfelek.

Jelenleg a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás a családi balesetbiztosítás, ezt választja az új szerződők 18 százaléka. A besurranó tolvajlás ellen 11 százalékuk, míg a tetőbeázás ellen 9 százalékuk kötött kiegészítő biztosítást.

A másik új lehetőség a piacon az önerős lakásbiztosítás, de jelenleg csak az új szerződők 5 százaléka él ezzel a lehetőséggel. Ennek az az oka, hogy az 50 ezer forint alatti károk teszik ki a lakásbiztosításokra kifizetett kártérítés több mint a felét. Ezzel szemben áll az ekkora önerő vállalásához kapcsolódó 10-15 százalékos díjkedvezmény, amely az átlagdíjhoz mérve évi 2-3 ezer forint.

Az online alkuszok díj-összehasonlító oldalai megtették a hatásukat - az autóbiztosítások után - a lakásbiztosításoknál is. Az idei első negyedévben az új lakásbiztosítások 34 százaléka volt - alacsonyabb díjú - évfordulós biztosító-váltás, míg egy éve ez az arány csak 19 százalékot tett ki.

A magyar piacon tavaly 400 ezer új lakásbiztosítást kötöttek, ennek 15 százaléka jutott az online alkuszokra.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Banki elszámolás: Az UniCredit több mint 26 milliárd forintot számolt el ügyfelei javára

A bankhoz a rögzített árfolyamon végtörlesztett devizaalapú hitelekre vonatkozóan március 31-ig… Tovább olvasom