Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tovább gyengült a forint

A tartózkodóbbá vált nemzetközi hangulatban tovább gyengültek a térségbeli devizák.
Az eurót kedden délután négy órakor 277,07 forinton jegyezték a délelőtti 276,20 és a hétfő délutáni 273,48 forinttal szemben.

A dollárt 190,38 forinton jegyezték 1,4554 dolláros euró árfolyam mellett a hétfő délutáni 186,85 forint és 1,4644 euró/dollár után.

A svájci frank jegyzése 183,11 forint 182,35 forint után, 100 japán jent 212,63 forinton jegyeztek 213,00 forint után.

Kedden alapvetően negatív hangulat uralkodott a tőzsdéken, már Ázsiában is veszteséggel zártak az értéktőzsdék, Európa negatív tartományban tartózkodott egész nap, majd az amerikai tőzsdék is fél százalék körüli veszteséggel kezdtek.

A nap közben nyilvánosságra hozott makrogazdasági adatok nem javítottak a gazdasági kilátásokon. Nem segített az sem, hogy tovább romlott a keddi londoni kereskedésben a görög államadósság-törlesztési kockázat piaci megítélése.

Az MTI által megkérdezett kereskedők szerint arról van szó, hogy a térséggel - és általában is a feltörekvő piacokkal - szemben több okból is (dubaji krízis, görög és mexikói szuverén visszaminősítés, az osztrák HGAA bank államosítása) megrendült bizalom miatt tartózkodóbb lett a befektetői magatartás, ezért érzékenyebben reagálnak a negatív hírekre, mint a pozitívokra.

Az erőteljesebb árfolyamváltozásokat a lanyha piaci forgalom melletti érzékeny reakciók okozzák.

Az euró hosszú távú erősödő trendje a táblázatelemzők szerint megtört, átmeneti erősödésekre még sor kerülhet, de alapvetően a dollár erősödésére lehet számítani a következő hetekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kissé gyengült a forint

Alacsony forgalom közepette kezdetben erősödött, majd korrigált a forint: az eurót hétfőn délután… Tovább olvasom