Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Tovább terjeszkedne Magyarországon az osztrák 3e barkácskereskedő

A francia barkácsáruházlánc, a Bricostore tavalyi kivonulása, valamint a piacon jelen lévő többi nagy áruházlánc zsugorodása kiváló lehetőséget kínál a kisebb szakkereskedéseknek.
Tovább terjeszkedne Magyarországon az osztrák 3e barkács- és szerszám-szakkereskedés, amelynek jelenleg 25 tagvállalata van a magyar piacon - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Günther Pacher, a 3e Handels- und Dienstleistungs AG vezérigazgatója úgy véli, hogy a francia barkácsáruházlánc, a Bricostore tavalyi kivonulása, valamint a piacon jelen lévő többi nagy áruházlánc zsugorodása kiváló lehetőséget kínál a kisebb szakkereskedéseknek piaci részesedés szerzésére és a szabaddá váló forgalmi potenciál kihasználására.

A 3e csoport ehhez kínál támogatást a társuláshoz csatlakozó vállalkozásoknak. A Letís do it nevű franchise üzleti koncepciójának átadásával a beszerzés és készletgazdálkodás mellett a reklám, az internet jelenlét vagy az informatika területén is segíti a partnereit. A csoportnak vannak olyan tagvállalatai is, amelyek csak a társulás beszerzési előnyeit használják ki, de nem az egész üzleti koncepciót veszik át. A 3e-csoport 25 magyarországi tagvállalata közül jelenleg 10 működik a Letís do it koncepció szerint.

A cégvezető a professzionális szaktanácsadást tartja a szakkereskedés legnagyobb versenyelőnyének. Tapasztalata szerint a nagy barkácsáruházláncok egyebek közt a személyzet létszámának csökkentésével faragnak a költségeiken, és ez éppen a szaktanácsadás és a szolgáltatások minőségének szűküléséhez vezet.

A válság okozta korlátozott vállalati és lakossági források, a beszűkült hitelezési lehetőségek ellenére a 3e-csoport arra számít, hogy az idén a piac pozitív irányban fejlődik.

A csoport 247 tagvállalatának összes forgalma 2012-ben 530 millió eurót tett ki, ebből 413 millió euró volt az ausztriai forgalom. Magyarország mellett Bosznia-Hercegovinában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Montenegróban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Albániában és Koszovóban van jelen a 3e.

Az MTI érdeklődésére a cég azt közölte, hogy Ausztria kivételével a többi piac adatait egyenként nem hozza nyilvánosságra. Csoport szinten 4 százalékos növekedést tervez 2013-ban, Magyarországon viszont 25 százalékos forgalom-bővüléssel számol. Ausztriában a 3e már messzemenőkig kihasználta a potenciált, ott már csak szerény növekedés érhető el. A vállalat alapvetően minden olyan országban expanziót tervez, ahol már jelen van, de új piacra lépés nem szerepel a tervei között.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2013. március 02. 09:41
    „Nálunk a gazdaságot szokás barkácsolni.”
  • 1. történész 2013. március 01. 19:36
    „minek jönnek ide ? Rabolni.Csak egy érdekesség..itt Angliában 1Ł egy töltőtoll forma csavarhúzó készlet,,,Praktikerben 999 ft..aki érti az tudja miről beszélek..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán bejelentésére kissé erősödött a forint

Erősödni kezdett a forint péntek délelőtt azt követően, hogy Matolcsy György… Tovább olvasom