Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Továbbra is 230 forint felett a svájci frank

A svájci frankot 231 forint felett jegyezték szerdán délelőtt a bankközi kereskedelemben, az euróval szemben ugyanakkor meg tudta tartani a 270 forint alatti szintet a magyar deviza.

A pénzpiac megnyugodni látszik annak ellenére, hogy a Moody's bóvli kategóriába sorolta az ír szuverén államadósságot - mondták devizakereskedők szerda reggel az MTI-nek. Magyarázatuk szerint a második negyedéves, 9,5 százalékos növekedést jelző kínai GDP azt mutatja, hogy a gazdasági növekedés durva lassulása elmarad a világ második legnagyobb gazdaságában.

Mindezek ellenére továbbra is az európai adósságválság van a fókuszban, így az ezzel kapcsolatos esetleges negatív hírekre bizonyára ugrik majd a piac - állítják a devizakereskedők.

Délelőtt negyed tízkor a svájci frankot 231,15 forinton jegyezték a kedd esti 230,25 forint után.

Az euró 269,10 forintot ért a kedd esti 268,96 forintot követően.

Az amerikai dollár jegyzése 191,80 forint, míg előző este 192,03 forint volt.

Száz japán jen 241,70 forintot ért délelőtt, kedden este pedig 241,51 forinton jegyezték.

Az euró/dollár keresztárfolyam 1,4032 volt szerdán délelőtt.

Korábban írtuk

Szerdán reggel is 230 forint felett jegyezték a svájci frankot, az euróval szemben viszont tartja magát a magyar deviza, az árfolyam nem törte át a 270 forintos szintet.

Szerda reggel 7 órakor a svájci frankot 231,26 forinton jegyezték. Kedd este 230,25 forint, reggel 228,70 forint volt a frank.

A svájci frank forintárfolyama kedden délelőtt az euróövezeti adósságválság hatására rendkívüli módón kockázatkerülővé vált befektetői hangulatban történelmi csúcsra szökött fel, a befektetési menedékként számon tartott deviza árfolyama elérte a 233 forintot. Délután aztán a nemzetközi pénz- és tőkepiacok stabilizálódásával párhuzamosan némileg csökkentek a magyar fizetőeszköz veszteségei, de kedd 18 óra óta stabilan a 230 forintos szint felett húzódik az árfolyam.

Szerdán reggel az eurót 269,03 forinton jegyezték. Előző este 268,96 forint, előző reggel 267,23 forint volt az euró.

Az amerikai dollárt 192,25 forinton jegyezték szerda reggel, a kedd esti 192,03 forint és a kedd reggeli 191,53 forint után.

Száz japán jen 241,77 forint volt szerdán reggel 7 órakor a nemzetközi devizapiacon. Kedd este 241,51 forinton, kedd reggel 239,06 forinton jegyeztek száz jent.

Olvasóink írták

 • 14. hahaha62 2011. július 14. 09:44
  „11. butagyerek 2011.07.13. 20:41

  Tudjuk-hogy az osztrák bankok itt drágábbak , mint Ausztriában !”
 • 13. unknown 2011. július 14. 00:31
  „Jó reggelt, Európa! A Moody´s kilátásba helyezte amerika leminősítését. Erre a hírre erősödött a svájci frank... Amerikából szétzilálják a közös valutát, ezzel az uniót. Nem lesz ennek jó vége. Előbb, mint utóbb fellázadnak a németek, hogy hitelekkel tömjék a lyukas zsákokat, a hitelekből létező európai államokat.”
 • 12. laina 2011. július 13. 22:00
  „Legnagyobb uzsorás az állam, és a bank-ok! Nem lehet megmagyarázni, hogy egy 5 millás hitelből, a mai számítások szerint, hogyan lesz a visszafizetett pénz, több mint 16 milla. :-( Vállaltam amit vállaltam, de ez enyhén szólva is uzsora a javából.”
 • 11. butagyerek 2011. július 13. 20:41
  „Lengyelországba 20% -al nőttek a svájci frankhitelesek törlesztő részletei ( 3 héttel ezelőtti adat). Nálunk 80% ! Ugyan annak a banknak a fiókjairól beszélünk.
  Egy kollégám szeretett volna euro folyószámlát nyitni, bement egy szegedi pénzintézetbe. Azt mondták havi 5000 a kezelési költsége. Sokallotta. Pár héttel később külföldön ( ugyanannál a banknál ) megnyitotta a folyó számláját, havi 2 euro körüli kezelési költséget számolnak.”
 • 10. hahaha62 2011. július 13. 18:02
  „a kereskedők alatt deviza kereskedőket-brókereket értek.

  Amit írtál egyetértek-sajnálatos a nagy szegénység---de aki csak sír-az azt teremti meg magának...azaz a semmit!Én hiszek a vonzás-a bevonzás hatalmában...szellemi szinten azonos azonost vonz.....tudatosan megélni az életet és nem hánykolódva--ez a lényeg !”
 • 9. hahaha62 2011. július 13. 17:52
  „8. szilencium 2011.07.13. 14:37

  A bolygó mozgások nem az én asztalom-de mait egy srác beírt már a honlapján márciusban...az történik most...van aki ebben nagyon profi.
  Én deviza tözsdézem.....az ezévi arányom nyerő 100.....tehát nem is olyan rosszul....a mozgás le majd fel....aki a hírek után megy az blalblabla..aki arra kereskedik az is bukik...én a charton látom, hogy mi lesz ..azaz a hír milyen tartalmú lesz...de nem érdekel...mert a chart alapján kereskedem.most a chf minden tekintetben túlvett....euro-dollár-ft...stb......a yen sziontén...tehát lesz valami visszarendeződés...bár én már ha a chart az mutatja 220 környékén veszek full tőkével chf-t......és azt majd csak 240 környékén fogom eladni......a gazdasági elemzők nagyrésze bérfirkász....Soros-Buffett és társaik is buktak nagyon sokszor okosak már lehetnek ők is utólag......Soros már zárta a longjait aranyban..és most ment nagyon fel...szóval ő sem olyan nagy előrelátó.....én picike vagyok-de a chart nem hazudik-majd megjön hozzá a hír is-.ami nem is érdekel igazán......mindig van egy range-amiben mozgás van-órás.-napos-hetes......a chf-huf hetesen egy felső szinti 240ft-os akadállyal már láthatóan rendelkezik...oda fel fog menni a következő időszakban.....most egy kis korrekció fog jönni.......egy biztos én azt fel és le is szép nyerőben meg fogom játszani!
  Én a kemémy és kitartó munkában-tanulásban hiszek......most már kezdem élrteni , hogyan lehet jó kereskedőknek évi akár több milás dollárban fizetett prémiuma !”
 • 8. szilencium 2011. július 13. 14:37
  „T.7,hahaha62

  Kösz a kritikát!
  Amúgy van egy régi időkből származó,örök érvényű közmondás.Minden úton végig mehetsz,de ahhoz,hogy célba érj,fel kell ismerned és túlélned a veszélyeket!
  Komoly gazdasági szakemberek folyamatosan hívják fel a figyelmet,mi átlagemberek meg érezzük a bőrünkön,hogy a felelőtlen pénzügypolitika miatt, társadalmilag is nagy veszély van,és így nem mehet tovább!Csinál ez ellen valaki,valamit?Max.annyit,hogy mindenütt újabb adókat vetnek ki,vagyis tovább növelik a terheket,de a pénzelszívást sehol nem tömítik be!Az előző kommentemben taglalt véleményemet erre építve tartom fenn.Sajnos tény,hogy jelenleg kezd ideálissá válni a helyzet egy újabb véres társadalmi feszültség felé a környékünkön is,de a világ néhány táján ez különösen igaz!Ha nyilvánosságra kerülhetne néhány,komoly tudásbázissal modellezett,kormányok által készített forgatókönyv,igen csak nyugtalan lenne a kontinens nagy része!Tapasztalhatjuk,hogy finoman azért adagolják a dolgot és a figyelmeztető jelek nem a népnek szólnak!
  A bolygó mozgásokat nem ítélem el,és ha ez tényleg ennyire befolyásolja a történéseket,akkor neked szerencséd van,hogy ennek a műfajnak művelője vagy!Azért óvatosan megjegyzem,hogy a bolygók mozgásából,már nagyon sokszor jósolták a világ végét is!A világ végével ellentétben kívánom,hogy az általad vázolt,számunkra pozitív periódus bekövetkezzen,mert az nagyon jó nekünk!Az sem baj ,ha kicsit tévedsz,és előbb lesz egy-két hónappal! :-)”
 • 7. hahaha62 2011. július 13. 14:05
  „6. szilencium 2011.07.13. 13:33

  HA HISZEL A bolygómozgások és következményeikben nézz utána -hogy a pluto retrográd mozgása október 10-én végetér és onnan megnyúgvás jön...ha technikailag nézem a deviza piacot...nagyon túlvett ismét a chf és az auro meg túl adott...lesz viszahúzás...................európa azért még nem ázsia-ahol valóvan éhenhalnak emberek és nincs tej a csecsemőknek....azért nem mennék ennyire messzire-mint TE vizionálsz !”
 • 6. szilencium 2011. július 13. 13:33
  „A nagy jólétek mindig véres véget értek eddig a történelem folyamán!Méghozzá azért,mert egy szűk réteg mindig a korrekt megélhetés helyett a stiklizést,a butának tartott átlag nyakán való dőzsölést választotta!A röviddel ezelőtti válság előtt is rengeteg neves közgazdász szakember jelezte,hogy egy pénzügyi levegő buborék keletkezik,amiben nincs semmi.Akinek ez jut,az nagyon ráfázik!A tőke okos irányítása alatt ezt a semmit mi és néhány hozzánk hasonló kiszolgáltatott,kis nemzet kapta meg!Nem tanultak belőle és tovább gerjedtek,ezúttal már nagyobb,több ezer éves ősi kultúrákra alapuló népet akarnak kizsákmányolni,szemtelen módon egyszerre!Minden jelentős vérontás előtt szövetségek köttettek,az elnyomottak részéről aztán amikor elgurult a gyógyszer az egyik szövetségesnél,akkor már nem lehetett megfékezni a bajt!Európában,most egy déli tengely kezd születni,portugál,spanyol,olasz,görög(mind alapból higgadt nemzet?) részvétellel,egy forrogó kizsákmányolt Arab világ határán.Mint itt a kommentek között is látszik,továbbra is vannak akik okosnak érzik magukat,és a harácsolásukkal nem tudnak leállni!Nyilván egészséges izgalomnak tartják több milliárd ember sorsával játszani nap,mint nap és ráadásul nagyon kifizetődő is ez a játék!Az is lehet,hogy megússzák,és csak később pattan ki az elégedetlenség véres szikrája,de hogy kipattan, az biztos!Összességében mindig az a nyerő üzlet,ahol mindkét fél,azt kapja amit vár.Nagyon felborult az egyensúly,ráadásul látják is,és csak annyit kellene tenni ezeknek a köröknek,hogy a több generációra,összeharácsolt vagyonukat magas életszínvonalon,ésszel elköltve éljenek több generáción keresztül,de az eddigi kizsákmányoltakat most mér békén kell hagyni!Bízom benne,hogy akik most annyira hirdetik,hogy mit tegyenek az emberek,hogy pénzhez jussanak,azok nem csak szimpla nyolc általánossal rendelkező álbrókerek,akiket bábként,madzagon irányít az igazi kizsákmányoló kör,hanem legalább a gazdaságból annyit ismerő egyének,akik tudják,hogy a pénz nem egyenlő a bankjeggyel!Amivel nap,mint nap játszanak,az... az emberek verejtékes munkájának a folyamatos növelése,családok szétszakítása a XXI.században!Őszintén kívánom,hogy tudjanak leállni,minél rövidebb időn belül,és ne játsszák tovább ezt az orosz rulettet,mert már nagyon elfogytak a játékosok!”
 • 5. hahaha62 2011. július 13. 12:53
  „MÁS:EZEK A LEMÍNŐSÍTGETŐ CÉGEK HITELTELENEK-MERT ŐK VOLTAK A LEGNAGYOBB CSALÓK ÉS FÉLREVEZETŐK A 2008-AS VÁLSÁGNÁL.....ENNYIT A HITELESSÉGRŐL !”
 • 4. hahaha62 2011. július 13. 12:44
  „1. igazságkereső 2011.07.13. 09:14

  Ide írnék néhány tözsdén szokásos brókershodert:
  -A FÁK SEM NŐNEK AZ ÉGIG !
  EGYSZER FENT MAJD LENT!
  A HEGYRŐL LE A VÖLGYBŐL FELFELÉ VEZET ÚT....

  ha elolvastad volna amit leírtam és megjátszod csak 5 millával már sokszorosával rendelkeznél és nevetnél ezen.....ez tözsde....semmi köze sincs a valós-fundamentális tényekhet-technikailag jól lekerreskedhető és valóban magyar emberi mércével brutális pénzeket lehet keresni......ez a realitás !
  Néhány monitor egy-két laptop...kell hozzá.....meg a tudás.-amiért a piaon kell előbb sokat odafizetni!”
 • 3. macs 2011. július 13. 11:23
  „Ezt olvastátok:
  http://hvg.hu/gazdasag/20110711_parlament_szit

  1. igazságkereső,
  leirhatod ezerszer is, de a tényeken és az eseményeken nem tudsz változtatni.”
 • 2. Mike3 2011. július 13. 10:01
  „most aztán tömegével nyomták a csekkeket a bankok az tuti! :D”
 • 1. igazságkereső 2011. július 13. 09:14
  „Amint azt többször is megírtam, az alpesi valuta ilyen drasztikus árfolyam emelkedésével már nem függ össze semmi semmivel! Csupán a fiskális spekulációt, a multikulturális simlit kellene már végre és végleg befejezni! Dr. Boros Imre elismert közgazdász is világosan megírta a Magyar Hírlap 2010.november 26.-ai számában "Mohó bankok diszkrét bája" címmel,hogy a magyarországi "devizahitelesek" hitelei hírből sem látták az alpesi valutát! Ugyan ezt erősítette meg Torba Tamás közgazdász a Magyar Nemzet 2011. május 28.-ai számában "Adósrabszolga devizahitelesek" címmel! Fontos tudni azt, hogy a hivatkozott két tanulmányt a mai napig egyetlen kompetens szakember sem cáfolta meg,tehát valószínűsíthető,hogy magyarországi bankok tisztességtelen pénzügyi manővereiről van szó, a 2003 óta a CHF irányába szándékosan terelt ügyfelek tönkretételéről, anyagi javaik megszerzésének szándékáról van inkább szó! De mit csinál mindeközben a PSZÁF? Bizony jó lenne most már a látványtervezést befejezni és Magyarországon a magyar polgárokat megvédeni attól a teljes kiszolgáltatottságtól,melybe a magyarországi bankok kergették ügyfeleiket saját üzleti és pénzügyi érdekeik elérése céljából még a tisztességtelenség mezsgyéjén mozogva is! Valóban az ország lakosságának egy igen jelentős részének szándékos ellehetetlenítéséről,tönkretételéről szól itt a történet?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapra befejezik az aratást

Búzát arattak kedden a Tisza–Maros Szög Agrár Zrt. hektárjain. A Szőreg és Kübekháza melletti területeken 4 kombájn takarította be a kenyérgabonát. Tovább olvasom