Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Tucatnyian demonstráltak a Bosch miskolci gyárainál - fotó

A Liga borsodi szervezete a csendes megmozdulással arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a gyártósor mellett dolgozók érdekeiket egy erős szakszervezet képviselheti.
Tucatnyian demonstráltak kedden a német Bosch konszern miskolci gyárai közelében, közterületen, ahol a Liga Szakszervezetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete csendes megmozdulással arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a gyártósor mellett dolgozók érdekeiket egy erős szakszervezet képviselheti.

Fodor Tibor, a Liga borsodi elnöke korábban úgy fogalmazott: a problémák orvoslására a dolgozóknak egy erős szakszervezet létrehozására van szükségük, amely hatékonyan képviselheti érdekeiket a külföldi tulajdonú munkáltatóval szemben.

Résztvevők a Liga Szakszervezetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének csendes, figyelemfelkeltő demonstrációján a német tulajdonú Bosch miskolci gyára előtti közterületen 2014. november 11-én. M
Résztvevők a Liga Szakszervezetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének csendes, figyelemfelkeltő demonstrációján a német tulajdonú Bosch miskolci gyára előtti közterületen november 11-én.
Fotó: MTI/Vajda János

Bodnár József, a Vasas Szakszervezet észak-magyarországi regionális ügyvivője ezzel kapcsolatban az MTI-vel szintén korábban azt közölte: a Boschnál évenként voltak bér- és szociális tárgyalások, amelyek megállapodással végződtek. A megállapodás kikényszerítése érdekében demonstrációt is tartottak, jelenleg tart a kollektív szerződés kötését célzó tárgyalások előkészítése. Rendszeresek a gyár vezetőivel a megbeszélések, tárgyalások, amelyeken számos felvetésükre pozitív eredmény született - tette hozzá.

Ficzere Ferenc, a Bosch magyarországi érdekeltségeinek jogi és kommunikációs igazgatója kedden Miskolcon a demonstrálóknak azt mondta: sajnálja, hogy a médiából értesültek a megmozdulásról, a cég nyitott minden kérdés megvitatására. Hozzátette: "nem ez a jó formája az első kapcsolat felvételére".

Fodor Tibor, a Liga borsodi elnöke erre azt mondta: a Liga elismerését kérik a Boschtól.

A tájékoztatás szerint a német cég két miskolci gyárban több mint 6000-en dolgoznak, a társaság a jogszabályok maradéktalan betartását és a dolgozói érdekképviselet érvényesítését kiemelten fontosnak tartja és világszerte ezek alapján működik, csakúgy mint kilenc magyarországi telephelyén. A munkavállalói érdekegyeztetésre több fórum áll a dolgozók rendelkezésére - közölte a cég, amelynek közleménye azt is megjegyzi: a munkavállalók közül jelenleg egy ember tagja a Liga szakszervezetnek.

Fotó: MTI/Vajda János
Fotó: MTI/Vajda János

A keddi demonstráció kapcsán az MSZP miskolci szervezete is közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben egyebek mellett úgy fogalmaztak: a párt támogat minden olyan kezdeményezést és akciót, amely a bérből és fizetésből élők élet- és munkakörülményein igyekszik javítani.

Szükség van olyan törvényekre is, amelyek a jelenleginél sokkal jobban védik a munkavállalókat - olvasható a szocialista párt közleményében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven helikpter eladásával számol az Airbus Helicopters Magyarországon

Az Airbus Helicopters világszinten piacvezető a polgári célú helikpoterek gyártásában, a magyar… Tovább olvasom