Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Gazdaság > Újabb adó jön? - Matolcsy 30 százalékos ÁFÁ-t emleget

Újabb adó jön? - Matolcsy 30 százalékos ÁFÁ-t emleget

A pénzügyi forgalmi adó bevezetése mellett foglal állást Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban csütörtökön megjelent könyvismertetőjében.

MTI - 2012.04.05. 10:34
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
"A pénzügyi rendszerben nincs forgalmi adó, miközben az adózás súlypontját áthelyezzük a forgalomra és a fogyasztásra: be kell vezetnünk a pénzügyi forgalmi adót" - írja.

A nemzetgazdasági miniszter az áfával kapcsolatban is kifejti véleményét: "jobb volna öt kulcs - 5, 15, 20, 25, 30 százalékkal -, de az unió még nem engedi".

Matolcsy György így folytatja: "Megyünk azonban egy ötkulcsos, élőmunkát terhelő adózás felé, ami elismeri a magyar munkaerő kínálati és keresleti egyenlőtlenségeit". "A 100 százalékos általános kulcs mellett van már 50 százalékos (közszférából kilépők esetén 1 évre, kétszer 4 órás női munka esetén) és 0 kulcsunk (rehabilitációs kártyával rendelkezők és start-munkások), de még szükségünk lesz egy 25 és egy 75 százalékos kulcsra is" - írja a miniszter.

A kisvállalkozásokat érintően 30 foglalkoztatottig egyszerűbb vállalkozói adót említ Matolcsy György, aki az elmaradt térségekben szabad vállalkozási zónák kedvező adózásának bevezetését is megemlíti.

Az Európai Bizottság tavaly hivatalosan javaslatot tett a Tobin-adó nevű tranzakciós illeték 2014-től történő bevezetésére, ám a tagállamok erősen megosztottak a kérdésben. A német pénzügyminiszter például a közelmúltban úgy fogalmazott: "egyszerűen nem tudjuk megcsinálni". A pénzügyi tranzakciós adó uniós szinten történő elfogadását egyébként különösen Nagy-Britannia ellenezte hevesen.

Ugyanakkor a közvélemény-kutatások alapján a más néven Robin Hood-adóként is emlegetett, az Európai Parlament által határozottan támogatott tranzakciós illeték népszerű az uniós állampolgárok körében.

Matolcsy György egy képviselői kérdésre adott válaszában a napokban azt írta: a végleges magyar álláspontot azt követően alakítják ki a tranzakciós adóról, ha a tagállami álláspontok alapján az irányelvjavaslat várható elfogadása vagy elutasítása már felmérhető.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Moderálásra küldöm 67. Együgyű 2012.04.06. 14:19

,,Újabb adó jön? - Matolcsy 30 százalékos ÁFÁ-t emleget"
Csak azt szeretném tudni, hogy Matolcsy a szakmájához nem ért vagy teszi a butát? Egy szakmabeli is tudja, hogy a gazdaság felpörgetéséhez a külföldről a befektetők hazánkba történő csábítása, és az itt levő tőke itt tartása szükséges. Vélelmezhetően ehhez igen nagy és komoly munka kell. A munka jó színvonala egy miniszternek sem számít? Authok (egyszeri) intézkedések ezen a poszton megfelelnek? Okosainktól választ nem várok!!!
Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!!!
OFF.

Moderálásra küldöm 66. balihoho 2012.04.06. 12:26

Ui: Azt várhatjuk, hogy a tehetősekre nagyobb adóterhet rakjanak! Nem olyan elvet valló párt van többségben a parlamentben! Azzal viszont egyet lehet érteni, hogy az élelmiszer áfáját csökkentsék, bár nem biztos hogy ezzel csökkenne az élelmiszerek ára, sokkal inkább a kereskedők árrése, haszna nőne.

Moderálásra küldöm 65. balihoho 2012.04.06. 12:19

Mit akar ez? Már a huszonhét százalékos is fölötte van az EU s átlagnak! Agyalágyult ötletben nincs hiány, és mindez az egykulcsos adó okozta veszteség pótlására!

Moderálásra küldöm 64. macs 2012.04.06. 12:00

64. Mozimasiniszta,
ez a luxusadó nagyon tetszik. Azt mondta egy szakértő, hogy ez pl. nagyértékű autókra, ékszerekre, utazásokra vonatkozhatna. Nos, én nem hiszek abban, hogy ebből az ÁFA fajtából sok folyna be, mert pl. ha kenyai szafarira, vagy dél-tengeri hajóútra szeretnék menni, legfeljebb Bécsben veszem meg. :-)

Moderálásra küldöm 63. Mozimasiniszta 2012.04.06. 09:53

Három az egyben : 1- Mignon ! a másik tészta a macesz, amihez kellenek bizonyos adalékok, ami miatt országos botrányt próbálnak gerjeszteni, de nemigen sikerül ! mivel újságot, tankönyvet még a Kádár korszakban is olvastunk ! 2- A németekkel kapcsolatban (legyen ez az ő bajuk!) : Szegény Kón bácsi is abból élt hogy vasárnap csukva tartott, egyébként midig ráfizetett !
3- Az eredeti cikk, arról szól : jobban diferenciálni kellene a termékek áfáját, az alapvető élelmiszerekét 5-10 %-ra, kellene csökkenteni ! viszont be kellene vezetni a luxus cikkekre a 30% -os luxus adót - amihez az unio engedélye kell !
Sok indiszponált kommentező félig sem tudja mit firkál, de már csurgatná Matolcsi vérét !

Moderálásra küldöm 62. Admin07 2012.04.06. 09:07

Matolcsy takarodjon!

Moderálásra küldöm 61. jq 2012.04.06. 09:00

OFF

Kedves Mignon!

Akkor majd táncolsz az év fennmaradó 364, (sőt, mivel idén szökőév van )365 napján.
Esetleg bocsásd helyi népszavazásra az ügyet, hátha már nincs keresztény többség Hessen tartományban (csak nehogy megszavazzák neked a Ramadánt nemzeti ünnepnek, aztán koplalhatsz hetekig)

Moderálásra küldöm 60. pandababa 2012.04.06. 08:31

Nem hagyunk senkit az út szélén, hanem belelökjük az árokba a nyomorultakat.

Moderálásra küldöm 59. hahaha62 2012.04.06. 07:46

53.Mignon 2012.04.05. 20:24

Azért egy dolgot még írj oda---mert németek és usákok szegények-náluk felébe és harmadába kerülnek az autóp például-mint a gazdag hunniában!!!

Moderálásra küldöm 58. bambinaXX 2012.04.06. 06:47

55! ez jóóóó :)


Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...