Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Újabb mélyponton a forint a svájci frankkal szemben

Péntek délután újabb történelmi mélypontra gyengült a forint a svájci frankkal szemben, 16.30 körül a frankot 227,53 forinton jegyezték.
A svájci frank jegyzése legutóbb csütörtökön volt történelmi rekordon, 227,40 forinton.

A befektetési menedéknek tekintett svájci frank Magyarországtól és a magyar gazdaság teljesítményétől függetlenül, nemzetközi hatásokra erősödik - mondják elemzők.

A piaci szereplők elsősorban az euróövezeti államadósság-válság okozta bizonytalanság és a világgazdaság növekedési kilátásainak romlása miatt vásárolják a biztos, értékálló befektetésnek számító svájci devizát.

Olvasóink írták

  • 2. hahaha62 2011. június 29. 13:05
    „Technikailag sajna az euro chf legközelebb lesz 1.16....ha ez egy 271-es eurónál jön be akkor a chf-huf-233-234 is simán lehet.....napos charton 230-hetesen 232-most a tető ami látszik...de technikailag azaz 70-es rsi csak 230 feletti értéknél lenne-ami túlvettséget jelentene...egy biztos...ha lemegy 220 alá...én vételben és nem eladásban gonsolkodnék...chf...bár a 200 naposa 211 ft-nál van....de az alsó sáv most 220-nál....azaz 214-213 környéke lehet az alja extra esetben-szerintem !”
  • 1. igazságkereső 2011. június 25. 09:20
    „Miután aláírásra került a "devizahiteleseket" megsegítő program - bár ez inkább tűnik újabb bankmentő programnak -most már lehet szabadon üzérkedni a "devizahitellel" hiszen a magyarországi "devizahitelesek" hitelei akkor látták az alpesi valutát, amikor a kannás bor szőlőt! Nos ezt a nagyon is igaz megállapítást, hasonlatot országunk egyik kiváló közgazdásza, Dr. Boros Imre tette és foglalta írásba is a Magyar Hírlap 2010. november 26.-ai számában "Mohó bankok diszkrét bája" címmel, de ugyanezt a véleményt fogalmazta meg csak más formában Torba Tamás közgazdász a Magyar Nemzet 2011. május 28.-ai számában "Adósrabszolga devizahitelesek" címmel! Most már csak az a kérdés, hogy a bankok meddig élhetnek gátlástalan, a "svájci frank alapú" de a svájci valutát nem is látott ostoba elnevezésük kapcsán a forinthitelt felvett hiteleseik megkopasztásával, lakásaik elárverezésével, kilakoltatásával, hiszen a bankok maguk is tudják, hogy amíg nem duplázták meg a havi törlesztő részleteket, a nagyon nagy többség rendben fizette is a havi részleteket! Miért is fogadta el a kormány a 180.-ft-on történő rögzítést és a 3,5 évig külön számlán gyűjtött árfolyam különbözet intézményét, hiszen épp ezzel tette lehetővé a bankok mögött álló devizaüzérek folyamatos tevékenységét a napi "árfolyamváltozásra" természetesen virtuális módon, de a hitelesek szempontjából nagyon is valóságosan! Lehet és kell is ezen változtatni,hiszen egy ország vezetése ennyire nem szolgáltathatja ki állampolgárait a banki gátlástalanságnak! Mert a látható tendencia már is ezt mutatja, hogy a bankok még tovább folytatják tisztességtelenségüket!! Ugye nem szükséges elemzésemet tovább folytatni?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan piacra kerülhet az olcsó cukor

A 2 ezer tonna cukrot a Coop és a CBA üzletekben értékesítik majd. A cukor kilónként 275 forintba kerül majd. Tovább olvasom