Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Újra tüntetnek a tejesek

Csongrád megye - Hamarosan megint utcára vonulnak a tejtermelők, mivel nyári megmozdulásaik óta semmi se változott: olcsó importtejjel van tele az ország.
– Napi 1 millió liter tej jön be az országba Szlovákiából, Csehországból és Lengyelországból – mondta László Róbert agrármérnök, az állattenyésztéssel foglalkozó Makói Hagymakertész Kft. egyik tulajdonosa. – Meggyőződésem, hogy 90 százaléka „áfacsalással érintett". Júliusban az ország több pontján demonstráltunk, augusztusban látványos próbavásárlásokat tartottunk, de nem változott semmi. A magyar tej termelői ára április óta 17 forinttal csökkent. Egy liter 90–100 forint között van. A jelenlegi költségek mellett körülbelül 110 forintot kellene kapnunk.

László Róbert tagja a tejesek demonstrációs bizottságának, most készítik elő a közeljövőben várható nagy tüntetéseket. Elképzelhető, hogy az ország északi területein határátkelőket zárnak le. Megtudtuk: ma is minden áruházban van importtej, akárcsak pár hónappal ezelőtt, egy liter külföldi tartós tej bolti ára általában 159 forint, a magyaré közel 300.
A tejesek hatósági ellenőrzéseket is követelnek. Továbbá azt, hogy az állam mindent tegyen meg a magyar munkahelyek megőrzéséért, a magyar termékekért. Tudatosan készüljön fel arra, hogy 2015. április 1-jétől már nem lesznek kvóták, és még több importtej jöhet be az országba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt kávézót teszteltünk Szegeden - közkívánatra

Borban jók vagyunk, a kávézásban nagy a lemaradás. Legutóbb 10 kávézót teszteltünk Szegeden, azóta… Tovább olvasom