Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Utazás virtuális jeggyel

Csongrád megye - A kiadónk által alapított, a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját 8 kategóriában osztottuk ki 2009-ben a megye vállalkozásai és üzletemberei között. Sorozatunkban Fejes Sándor, a Hedz Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója számol be arról, milyen munka áll azon eredmények mögött, amelyeknek köszönhetően az Üzleti Innovációs Presztízs díjat vehették át.
A 2006-ban alapított Hedz Magyarország Kft. mobil fizetési megoldások fejlesztésére szakosodott szoftvertechnológiai vállalkozás. Olyan alkalmazásokat fejleszt, amelyek bármely hazai vagy külföldi felhasználó számára – szolgáltatótól függetlenül – lehetővé teszik, hogy mobiltelefonjaik banki terminállá, kényelmes számlafizetési eszközzé, vagy éppen közlekedési menetjeggyé alakuljanak.

A cég egyik terméke az Európában is egyedülálló, a mobiltelefonon bankkártyás fizetést megvalósító iziSHOP mobil
webáruház (www.izishop.hu). – Ez ingyenes szolgáltatás – mondta el Fejes Sándor, a Hedz Kft. ügyvezető igazgatója –, használatához csupán egy Java- alkalmazást kell letölteni mobilunkra, és máris tudunk vele kényelmesen, mégis kényelmi díjaktól mentesen vásárolni autópálya-matricát, utasbiztosítást, belépőket, lapelőfizetést, de fizethetünk vele parkolási díjat vagy éttermi számlát is. Szegeden sajnos egyelőre nem használhatjuk a mobil parkolásban – tette hozzá a vezető.

Az iziSHOP legújabb terméke – ezért kapta meg a cég a Délmagyarország Üzleti Innovációs Presztízs díját – az mTicket. Segítségével már menetjegyek és bérletek is válthatók mobilon. A szolgáltatás egy évvel ezelőtt az ország első mobil menetjegy alkalmazásaként indult el Pécsett a városi közlekedésben. A hazai piacvezető, több szabadalommal is rendelkező megoldás továbbfejlesztett változata, az eTicket pedig már azt is lehetővé teszi, hogy utazásainkhoz elegendő lesz bemutatnunk meglévő diákigazolványunkat, lakcímkártyánkat vagy bármely más, vonalkóddal ellátott igazolványunkat.

Fejes Sándor: A gondolkodásnak is változnia kell. Fotó: Frank Yvette
Fejes Sándor: A gondolkodásnak is változnia kell.
Fotó: Frank Yvette

A virtuális jegyekért vagy bérletekért persze ezentúl is fizetnünk kell, ezt pedig megtehetjük a buszmegállóban mobiltelefonról, otthon az interneten vagy akár hagyományos jegypénztárakban, a jegyként vagy bérletként használt igazolványaink „feltöltésével".

A decemberi Presztízs díj átvétele után az iziSHOP mTicket- és eTicket-megoldásai februárban az Invitel Zrt. országosan meghirdetett InnoMax Innovációs díját is megnyerték. A megoldások elterjedése megváltoztathatja utazási szokásainkat, hiszen segítségükkel a korábbiaknál kényelmesebben, gondtalanabbul közlekedhetünk: igazolványunkat például havi bérletként használhatjuk Szegeden, a helyi közlekedésben, majd felutazhatunk vele vonattal Budapestre, ahol azzal a BKV járatin is közlekedhetünk.

– A technológiában könnyű volt az innováció, a nagy kihívás az üzleti döntéshozók gondolkodását is innovációra bírni – nyilatkozta Fejes Sándor.

Díjak, díjazottak

Az Arany Levél díjat a Makó-Térségi Víziközmű Kft., az Üzleti Innovációs díjat a Hedz Magyarország Kft., az E-díjat az iKron-Inca-Monguz Kft. nyerte el. Az év kisvállalkozása Szénási Róbert egyéni vállalkozó, Az év középvállalkozása az Exicom Rendszerház Kft., Az év vállalkozása a CSOMIÉP Kft. Az év üzletembere díjat Holman Endre és Holman János, a Generál Média Kft. igazgatói vehették át, a Pályázati Különdíjat az AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft.-nek ítélték oda.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagyok elszipkázzák az építési megbízásokat

Csak a kis munkákért tudnak versenyezni a Csongrád megye nagyobb városaiban működő építőipari cégek, a nagyobb megbízások vidékre, tőkeerős vállalatokhoz kerülnek. Tovább olvasom