Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Vállalkozóknak épült inkubátorház

Szeged - Helyet és szolgáltatásokat nyújt, így segíti a kezdő cégeket az újszegedi volt kendergyár területén kialakított inkubátorház.
– Új munkahelyek kialakításában, az üzleti kultúra fejlesztésében is nagy a szerepe a vállalkozói inkubátorháznak, amely közös szolgáltatásokat, üzleti és szakmai segítséget nyújt az induló cégeknek. Nem pusztán iroda- és eszközbérletet kínálunk. Jogi, ügyviteli, könyvelői és marketing-tanácsadással, arculattervezéssel, képzésekkel támogatjuk a beköltözőket – mutatta be a Szegedi Vállalkozói Inkubátorházat Holecska Ildikó. Az újszegedi ingatlant működtető Marengo Kft. regionális igazgatója hangsúlyozta: olyan kooperációs modellt szeretnének létrehozni, amelyben az irodákat bérlő cégek igénybe veszik egymás szolgáltatásait. Így inkubátorházuk nem puszta épület lesz, hanem jól működő üzleti környezet is.

Energetikaileg Magyarország egyik legkorszerűbb épülete lett az újszegedi inkubátorház. Fotó: Schmidt Andrea
Energetikaileg Magyarország egyik legkorszerűbb épülete lett az újszegedi inkubátorház.
Fotó: Schmidt Andrea

Energetikai szempontból Magyarország egyik legkorszerűbb, így kedvező bérleti díjat kínáló épülete lett a volt kendergyár 4 szintes irodaépületéből kialakított inkubátorház. Az 1515 négyzetméternyi tér 83 irodáját 131 millió forintos uniós támogatással hozta létre a Marengo Real Eastate Kft., a B kategóriás iroda- és ipariingatlan-piacon meghatározó szereplőnek számító Indotek Grouphoz tartozó cég. A 24 órás portaszolgálatot, telefon és internetes kapcsolatot biztosító, 10–30 négyzetméteres irodákból álló ház avatóünnepén Solymos László, Szeged alpolgármestere vágta át a nemzetiszínű szalagot.

150 négyzetméternyi irodát már elfoglaltak az első lakók, köztük az élőerős őrzéssel is foglalkozó SunCity. Elkezdte a költözést – többek között – egy irodai szolgáltatásokat nyújtó, továbbá egy takarítással foglalkozó, illetve egy marketingcég. Az újszegedi inkubátorházban 60 kezdő vállalkozás találhat otthonra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetések: ki keres jobban? Magyar, cseh, szlovák?

Magyarországon keresnek a legkevesebbet a dolgozók bruttó 221 ezer forint átlagfizetéssel. Előttünk… Tovább olvasom