Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Változott a Századvég tulajdonosi összetétele

Heim Péter 51-ről 66 százalékra emeli tulajdonrészét a társaságban.
Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságának elnöke 51-ről 66 százalékra emeli tulajdonrészét a társaságban, miközben megválik a Strategopolis Kft.-ben meglévő 50 százalékos részesedésétől - közölte a Századvég szerdán.

Ezzel párhuzamosan Heim Péter egy új vállalkozást is alapít 80 százalékos részesedéssel, amely EU programfejlesztési és - vállalatok számára - projekttámogatási szolgáltatást nyújt. A National Development Consulting (NDC) Projektfejlesztő Zrt. a fejlesztési ötleteknek az Európai Bizottság új szabályozási környezetével összhangban történő fejlesztésére és támogatására jön létre.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. az elmúlt másfél évben számos, a gyakorlatba is sikeresen átültetett javaslatot dolgozott ki a 2007–2013 közti európai uniós források lehívásának gyorsítására és az intézményrendszer fejlesztésére - emlékeztetnek.

A 2014–2020 közti finanszírozás újszerűsége jelentős kihívást és egyben egyedülálló lehetőséget jelent az országnak, mert a 7 évvel ezelőtt kialakított támogatási rendszer hiányosságait most lehet korrigálni - idézi a közlemény Heim Pétert.

Az új vállalat e források hatékony és időben történő, szakszerű lehívását és felhasználását kívánja támogatni. A céget Fürjes Balázs Zoltán, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. eddigi vezérigazgatója vezeti majd.

Fürjes Balázs Zoltán továbbra is IT tag marad a Századvégnél, de a vezérigazgatói poszton Siba Ignác követi. Siba Ignác 10 éven keresztül a Citibank egyik regionális vezetőjeként, majd GOP IH főigazgatóként szerezte szakmai és vezetői tapasztalatait.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságában Heim Péter, Fürjes Balázs Zoltán és Siba Ignác mellett Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerepel. A megújult vezetés feladata a versenypiaci ügyfelek és a tanácsadási üzletág növelése.

Heim Péter a Napi Gazdaság után további akvizíciókat sem zár ki, sem a Századvég Gazdaságkutató Zrt., sem pedig a maga részéről. A személyes fókusza továbbra is külföldön van, de nyitott magyarországi befektetésekre is, elsősorban az energetika és a pénzügy területén - fejeződik be a közlemény.

Olvasóink írták

  • 2. pala1964 2013. augusztus 31. 20:45
    „az ilyen fazonnak ne csupán a fókusza, de ha lehet, a kókusza is legyen huzamosan külföldön”
  • 1. Qllancs 2013. augusztus 29. 09:59
    „.." személyes fókusza külföldön van"....vagyis : offshort cég : Na meg 110 % fidesznyikok a vezetők ! + millárdos állami pénzeket " nyernek " el a hűségükért !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit ér egy stabil munkatárs? 1. rész

Az üzleti életben szinte mindent le lehet másolni, egyet kivéve: a céggel összhangban, stabilan dolgozó munkatársat. Tovább olvasom