Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 13°C | 23°C Még több cikk.

Végelszámolás és új üzemeltető a Retz bútornál

Végelszámolás alá került a Retz bútoráruházakat októberig üzemeltető, biatorbágyi székhelyű Retz Trend Kft., az eljárás október 28-án indult, a hitelezőknek 40 napjuk van bejelenteni követeléseiket a végelszámoló Pannon Vagyonkezelő Felszámoló Tanácsadói Kft.-nél. - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.
A lap információi szerint sok a tisztázatlan követelés és vitás ügy a Retz Trend és partnerei között, a tevékenységet záró mérlege még nem készült el, így a végelszámoló nem tudja, mekkora a cég tartozása, és arra elegendő lesz-e a vagyona, amit nagyrészt a raktárkészlet tesz ki. A Retz Trendet 2010 márciusában hozták létre, és idén októberben már elhatározták a megszüntetését. Nettó árbevétele 2010-ben 2,57 milliárd forint volt, a kötelezettségállománya 1,4 milliárdra rúgott, tulajdonosa a feltehetően offshore státusú, az Egyesült Államok Delaware államában, Doverben bejegyzett EWB-East Work and Business LLC - derül ki az Opten cégtárának adataiból.

A bútoráruházakat korábban üzemeltető Poltrend Kft. 2010 novembere, a tulajdonosokhoz köthető Retz Bútor Kft. pedig 2011 februárja óta áll felszámolás alatt - jegyzi meg a Napi. A Retz bútorok kereskedelmét és honlapjának üzemeltetését már nem a Retz Trend végzi, hanem egy október elején bejegyzett társaság, a Retz Holding Kft., amely a múlt hónapban 13 további céget is alapított az áruházak működtetésére.

Stabil a Retz helyzete

A Retz  Bútoráruházak változatlan minőségben szolgálják ki vásárlóikat, a  Retz Bútor helyzete stabil - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.  

A Retz Bútor közleményében kiemelte: akcióival, meglévő  készleteinek kiárusításával a vevői megrendeléseket folyamatosan  teljesíti.  

A megrendelések időnkénti, késedelmes teljesítésének oka, hogy a  gyártók nem tudják követni a piac igényeit. Ezen túl a pénzügyi  válság miatt a kereskedők a megrendeléssel együtt a bútor árának  teljes összegét ki kell, hogy fizessék - emelte ki a cég.  

A Retz Bútor a nehézségek ellenére a befizetett előlegek teljes  összegét visszafizeti azon vásárlói számára, akik ezt kérik és  továbbra is igyekszik a széles áruválasztékkal a vevők érdekeit szem  előtt tartva megfelelni a vásárlók elvárásainak.  

Olvasóink írták

  • 1. 620829 2011. november 24. 08:53
    „Ez egys jó módszer....zrt vagy kft..meggyőzöm a beszállítóim...és utána no utalás...lenyúlok mindenkit-de alattam nagy vas....mindenki szív -de én jól alszom......UNDORÍTÓ AMI ITT MEGY....NÉMETORSZÁGBAN A NEMFIZETÉS KÖZELEDTÉT IS JELEZNI KELL....ÉS VAN SZANKCIÓ BECSÜLETTEL.....PERSZE NEM IS röhejországnak hívják őket !.....ennnyit a jogalkotókról....ja mert talán ők is használják.........abahagyom inkább.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen gyengült a forint! 310 fölött az euró

A forint stagnált szerda kora estére az euróhoz és a frankhoz képest a délutáni jegyzéséhez… Tovább olvasom