Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Viszik a pénzt a fantomkórházak

Több mint egy tucat értékes, egykori fővárosi egészségügyi ingatlan áll kihasználatlanul, az eladásukból remélt milliárdos bevétel egyelőre álom. Közben az őrzésük évi több százmillió forintba kerül – tudta meg a Világgazdaság.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tizenkét olyan ingatlant tart nyilván, amelyek nem is olyan régen még egészségügyi célokat szolgáltak, de már évek óta üresen állnak. Az MNV Zrt. nem adott konkrét választ arra, milyen piaci értéket képviselnek most ezek az ingatlanok, de a legnagyobb ellenzéki párt több publikációban is 70 milliárd forintra tette ezt az összeget - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság.

Azt, hogy a több tízmilliárdos becslés nem túlzás, bizonyítja, hogy számos igen értékes épület, vagy inkább telek szerepel a listán, mivel az építmények meglehetősen lerobbant állapotban vannak. Ezek fenntartása évente mintegy 180 millió forint kiadást jelent. Az az összeg azonban, amely a jelenleg kihasználatlanul álló, egykori budapesti egészségügyi ingatlanok őrzésére megy el, ennél is tetemesebb.

Egyelőre nincs hivatalos állásfoglalás arról, hogy az év elején az államhoz került egészségügyi intézmények közül melyek értékesítése, esetleg kiürítése és későbbi eladása jöhet szóba - írja a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A végtörlesztés a bankok jövedelmezőségét is rontotta

A végtörlesztés összesen mintegy 336 milliárd forint veszteséget okozhat a pénzintézeteknek. Tovább olvasom