Gépház - vetít: TPZ

2008.11.12. 20:31

Ridley Scott hivatalosan is megbolondult

A nagy öreg a Monopolyból készít filmet. Igen, a társasjátékból.

Szögezzük le elöljáróban, hogy nincs olyan, hogy kedvenc film, de ha megkérdezik (mert persze mindig megkérdezik, pedig tényleg hülyeség), akkor automatikusan motyogom, hogy Szárnyas fejvadász, a rendezői változat persze, nem a naplementébe kocsikázós. Mondhatom tehát, hogy elég nagyra becsülöm a fószert. Az már más kérdés, hogy a mostani munkássága (Mennyei királyság, Amerikai Gengszter, Gladiátor) már inkább tisztes iparosmunka, mintsem egy rendezőzseni tündöklése, de persze ha emlékszünk még a G.I. Jane nevű förmedvényre 1997-ből, nos, ahhoz képest mindenképp előrelépés.

Na de társasjátékból filmet? Ráadásul a Monopolyból? Ridley most vagy megbolondult, vagy megbolondult. Mert ha nem az évtized legzseniálisabb filmjét készíti el valami meglepő csavar eredményeképp, akkor világnagyot fog égni.

Saját bevallása szerint humoros családi filmet készül faragni a táblajátékból, melyben a társadalmi osztályok hirtelen változása lesz majd a nevetség elsődleges forrása. A Hollywood Reporter pedig úgy tudja, hogy a film futurisztikus elemekkel is gazdagodik majd, épp a Szárnyas fejvadász nyomdokain haladva. A forgatókönyvet az a Pamela Pettler jegyzi, akinek a Tim Burton rendezte Halott menyasszonyt, valamint a nemrég bemutatott, gyerekeknek szóló, 3D animációs Rém rom című filmet köszönhetjük.

Ti mit gondoltok?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!