Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Autó után mellényt kapnak a polgárőrök

Kétszázmillió forintból néhány hónapon belül 22-23-ezer polgárőr kaphat új láthatósági mellényt – jelentette be kedden az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.


„Polgárőrség a közbiztonságért!" című rendezvényt tartottak a kunszigeti kultúrházban kedden. Ezen Csizmadia Gábor megyei rendőrfőkapitány a rendőrség és a polgárőrség jó kapcsolatát, együttműködését hangsúlyozta. A megyében egyébként 1300 rendőr szolgál, a polgárőrök száma viszont két és félezer.

Széles Sándor megyei kormánymegbízott azzal folytatta: az országos rendőr-főkapitány helyettes kedden a megyei rendőrség munkáját a közbiztonság szempontjából az ország zászlóshajójának titulálta. „A polgárőrség munkáját is dicséri ez az elismerés."

A rendezvényen átadták a kunszigeti polgárőrök új autóját is.
A rendezvényen átadták a kunszigeti polgárőrök új autóját is.


Csaplár Zoltán a megyei polgárőr szövetség elnöke a polgárőrök képzésének fontosságát hangsúlyozta. „Mi vagyunk ott a területen, észleljük a történteket, segítjük a rendőrség munkáját" - közölte.
„A polgárőrség félprofi bűnmegelőző szervezet" – csatlakozott Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Ő úgy látja, a legszebb éveiket élik, sikerült megújítani a szervezetet az elmúlt öt évben, most országosan mintegy 51 ezer tagjuk van. Hozzátette: sokat segít a kormánytól kapott 1,2 milliárdos támogatás. Mintegy 200 millió forintból most 22-23 ezer polgárőr kaphat új láthatósági mellényt.

A rendezvényen átadták a kunszigeti polgárőrök új autóját is. Rajtuk kívül még öt település kapott ilyen új szolgálati járművet, négy pedig használt autót. Nyolc település polgárőrei kerékpárokat kaptak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom