Bulvár-celeb

2024.04.12. 14:50

Tudja, ki a leggazdagabb magyar a világon?

Az Interactive Venture Partners, induló vállalkozásokba kíván fektetni Közép-Kelet-Európában - ezt a napokban jelentették be. A cég a leggazdagabb külföldön élő magyarhoz köthető.

Fotó: Kallus György / vg.hu

A kezdeti 50 millió eurós befektetést az Interactive Venture Partners Fund LP alap számára Thomas Peterffy, az Interactive Brokers Group, Inc. alapítója és elnöke biztosította családi vagyonából.

Czirják László, az Interactive Venture Partners ügyvezető partnere hozzátette, hogy amerikai "family office" stílusú befektetést kínálnak a vállalkozóknak, alapítóbarát feltételekkel, mentorálással, hosszú távú szemlélettel, gyors döntéshozatallal, nemzetközi kapcsolatrendszerrel, valamint jelentős pénzügyi kapacitással.

Az Interactive Venture Partnersnek 6 befektetése van már folyamatban, ezek száma folyamatosan növekszik.

Az Interactive Brokers 34 országban működik, összesen több mint 2900 alkalmazottja van. Tavaly az árbevétele 4,3 milliárd amerikai dollár, az adózás előtti nyeresége 3,1 milliárd amerikai dollár volt - írja az Origo.

Thomas Peterffy
Forrás: MTI

Thomas Peterffy (Péterffy Tamás) a világ leggazdagabb magyar származású milliárdosa. Ahogy az Origo megírta, 2021-ben cége, az Interactive Brokers budapesti székhelyű leányvállalata tőzsdetagságot kapott a Budapesti Értéktőzsdén. Thomas Peterffy, Budapesten született, de Amerikában él, 78 éves és a hírek szerint 25 milliárd dollár (8454 milliárd forint) feletti vagyonnal rendelkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában