Krimi

2023.10.14. 05:00

Milliókkal károsított meg idős embereket egy budapesti nő

A 32 éves budapesti elkövető több idős, és mentálisan beteg férfit vert át, hogy pénzt és drága telefont szerezzen tőlük. Olyan eset is előfordult, hogy felment az egyik áldozat lakására és lopott tőle – olvasható az Origo cikkében.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

Egy idős férfi tett feljelentést 2021 januárjában a X. kerületben, mert

Egy nő többször kért kölcsön tőle, mígnem a bankszámláján levő mintegy 1 millió forintot csalt el tőle.

A nyomozás során a rendőrök kiderítették, hogy a nőnek nem ez volt az egyetlen „ügye”. 

Egy másik, szintén mentálisan beteg idős férfit vett rá arra, hogy előfizetéssel több drága mobiltelefont is vegyen neki, összesen több, mint 1,3 millió forint értékben.

J-né D. Julianna 2019-ben Kőbányán ismerkedett meg egy idős férfival, akinek felment a lakására, majd figyelmetlenségét kihasználva ékszereket és pénzt lopott.

A nő a négy évvel ezelőtti csalása során elhitette áldozatával, hogy szereti. Így a gyanútlan férfi bedőlve a cselnek mobiltelefonokat, tableteket és előfizetéseket is vásárolt neki. A nő időközben különböző ürügyekkel többször kért készpénzt az áldozattól és annak fiától. Itt azonban nem állt le a nő, 2020 januárjában kilopta a férfi pénztárcájában lévő pénz.

A rendőrök a 32 éves nőt csalás és lopás miatt hallgatták ki, nem ismerte el a bűnösségét. A rendőrök befejezték a nyomozást, és az iratokat átadták az ügyészségnek – írja az Origo.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában