Krimi

2024.03.06. 20:57

Megszólalt barátja haláláról az a férfi, aki túlélte, hogy felugrottak a száguldó vonat ütközőjére

Kiderült, nem bliccelni akart az a két férfi, akik felugrottak a vonat ütközőjére. Egyikük szinte azonnal szörnyethalt, hogy elindult a vonat.

Két férfi kapaszkodott fel a vonat ütközőjére: majdnem mindketten meghaltak

Forrás: Shutterstock

Fotó: gui jun peng

Tragikus baleset történt a Hernád InterCity vonaton kedd este, leesett egy ember a vonat ütközőjéről Csobád és Ináncs között és a helyszínen szörnyethalt. Akkor még nagyon homályosak voltak az információk.
A MÁV Zrt. Kommunikációs igazgatósága a boon.hu megkeresésére szerdán azt válaszolta, hogy a szerelvény utolsó kocsijának hátsó saroklépcsőjére Halmaj állomáson kapaszkodott fel két ember, egyikük azonban leesett a vonatról és meghalt.

Vészfékezéssel állt meg a szerelvény

A megyei hírportál próbálta megtudni: a mozgó járműre kapaszkodtak-e fel, vagy még álló helyzetben lévőre, de erre nem válaszoltak. Azt azonban leírták, hogy 

egy szemtanú bejelentésére a vasúttársaság forgalomirányítása intézkedett a vonat azonnali megállítására. Azt is kiemelték: a szerelvény Csobád és Ináncs között vészfékezéssel állt meg, de addigra az egyik ember a nagy sebességgel haladó vonatról leesett és a balesetben szörnyethalt.

A balesetben érintett IC utasait Ináncstól pótlóbusz szállította tovább, a Miskolc-Hidasnémeti vonalon jelentős késésekkel kellett számolni.

Arra is kíváncsi volt a boon.hu, hogy pontosan mit vizsgálnak, azonban erre csak annyit írtak:

„A baleset vizsgálata folyamatban van”.

Munkából hazafelé

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban azt közölte: az Encsi Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretein belül vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, mert bűncselekmény nem merült fel - mondta Dobi Tamás sajtószóvivő.

A boon.hu-nak sikerült elérni az esetet túlélő másik férfit, aki a vonatra felkapaszkodott. 

Mint kiderült, szerencsétlenül járt társával munkatársak voltak és hazafelé utaztak a szerelvénnyel. Kérte, hogy a nevét ne írják le.

„…hibás ötlet volt”

Megállt Halmajon a szerelvény, itt le szoktunk szállni cigarettázni, mert általában 5-10 perces késes miatt be szokott várni egy másik vonatot, így úgy gondoltuk, lesz elég időnk

– mondta. 

Azt is elmesélte, hogy a korábbiaktól eltérően most nagyon hamar elindult a vonat, az időközben elhunyt kollégája szólt neki, hogy kapaszkodjanak fel.

Még lassan ment a vonat, amikor mindketten felkapaszkodtunk, de már ő szólt, hogy nem bírja magát tartani, így leesett én is nehezen bírtam ki”

– mondta.

Segítséget kérni esélyük sem volt, mert a telefont sem tudták elővenni, mivel két kézzel kapaszkodott, annyira erős volt az oldalszél.

Utólag visszagondolva, nagy butaság volt, mert ha ott is maradunk, akkor sem történik semmi, a csomagjaink ugyan fent maradtak, de ez egy hirtelen jött hibás ötlet volt

– tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában