Krimi

2024.04.18. 18:31

Sokáig zaklatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait egy férfi

A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit elítélték.

MW

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Másodfokon jogerősen elítélte a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit a Fővárosi Törvényszék.

A törvényszék az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a bíróság a szerdai ítéletével helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki az általa utált gimnáziumba járó gyerekek hozzátartozóit álprofilokon keresztül rendszeresen, súlyosan és kegyeletsértő módon, rasszista üzenetekkel háborgatta és fenyegette az interneten.

A veronai buszbaleset helyszíne a tragédia után egy nappal, 2017. január 21-én
Fotó: MTI/EPA/Filippo Venezia

Az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság döntésével szemben a vádlott és védője jelentett be fellebbezést, a másodfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletének teljes körű felülvizsgálatánál arra a következtetésre jutott, hogy a kerületi bíróság a bizonyítást a büntetőeljárás szabályainak megfelelően folytatta le, valamennyi szükséges bizonyítékot beszerzett.

Megállapította, hogy az elsőfokú bíróság a bizonyítékok értékelésénél logikai hibát nem vétett, érdemben megalapozott tényállást állapított meg, a bűnösségre következtetés okszerűen történt és a bűncselekmény minősítése törvényes. A büntetés tettarányos és méltányos volt – ismertették a közleményben.

Borítókép: Megemlékezés a veronai buszbaleset áldozatairól 2017. január 23-án Budapesten
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában