Népdalfeldolgozások

2021.09.05. 07:05

Magyar banda is szerepel a nemzetközi világzenei toplistán!

A csapat a World Music Charts Europe legfrissebb, szeptemberi kiadásán szerepel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Zűrös Banda 2021 című albumával a 10. helyre került a nemzetközi világzenei toplistán. A World Music Charts Europe zsűrijében mintegy huszonöt ország ötven világzenei rádiós szakembere értékeli az elmúlt hónapokban megjelent albumokat. A Fonó Budai Zeneház kiemelte, a kiválasztott lemezek közül sokat játszanak a külföldi rádiók is.

A szeptemberi listát az olasz Canzoniere Grecanico Salentino vezeti Meridiana című lemezével, a második helyre az algériai Kamel el Harrasi került Nouara című albumával, a harmadikra pedig a Young Female a Voices from Palestine Henna dalaival.

A Zűrös Banda nehéz időszakban született albuma, a 2021 című albuma pedig, amely a Fonó Records kiadónál jelent meg, tele van alkotó energiákkal.

A lemezen előtérbe kerültek a magyar népdalfeldolgozások és a magyar nyelvű saját szerzemények.

Ezenkívül a balkáni kötődés is megmaradt a zenészekben a korábbi évekből, ami a virtuóz hangszerkezelésen, a szenvedélyes játékon és az egymásra figyelésen érezhető.

A Zűrös Bandában a népzenei, főként magyar, szerb, macedón, bolgár, valamint román témák és dalok stílushűen szólalnak meg, miközben modernebb a hangzás is alátámasztja a dallamokat. A dalok Básits Branka hangján szólalnak meg, többségében magyarul. Az együtesben továbbá Bede Péter, Babcsán Bence, Varga Kornél, Boros Attila és Kertész Ákos játszik.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában