Április 23-án

2024.04.10. 11:28

Az Együtt az Autistákért Alapítvány javára rendez gálakoncertet a Budapesti Operettszínház (videó)

Az Együtt az Autistákért című műsorban felcsendülnek a legnépszerűbb és legismertebb operett- és musicalrészletek a színház művészeinek előadásában.

MW

Kiss Diána (b) Vereczki Szilvia és Homonnay Zsolt (j) Edwin Ronald szerepében Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjének próbáján a Budapesti Operettszínházban 2019. szeptember 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A műsorban Bojtos Luca, Fischl Mónika, Füredi Nikolett, Kiss Diána, Nádasi Veronika, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Földes Tamás, György-Rózsa Sándor, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long hallható.   

A gálakoncerten színpadra lép Simon István balettművész és a Budapesti Operettszínház balettkara, Szabó Barbara, Sík Milán, Németh Alexandra, Gallai Zsolt, Sautek Dóra, Szanyi Tamás, Feicht Richárd, Kelemen Krisztián, Molnár Máté, Schlégl András és Széphalmi Pál.   

Az est sztárvendége Maia Makhateli, a Holland Nemzeti Balett prímabalerinája, az európai táncélet csillaga lesz 

– olvasható a Budapesti Operettszínház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, az esten többek között Kálmán Imre, Huszka Jenő, Lehár Ferenc, Kacsóh Pongrác, Lévay Szilveszter, Kocsák Tibor, Miklós Tibor, Frank Wildhorn és Alan Menken művei, így a Csárdáskirálynő, a Mária főhadnagy, A mosoly országa, a János vitéz, a Jekyll és Hyde, a Mozart!, a Légy jó, mindhalálig, a Carmen és az Aladdin dalai is elhangzanak.   

Mindemellett a műsorban Goldmark Károly és Seregi László Makrancos Kata, Aram Hacsaturján és Seregi László Spartacus, valamint Pjotr Iljics Csajkovszkij–Marius Petipa–Lev Ivanov A hattyúk tava című balettjének táncai is helyet kaptak. Látható lesz Apáti Bence és Lénárt Gábor Kardtánc című, Hacsaturján zenéjére készült koreográfiája is.   

A Bori Tamás rendezte előadásban a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara (karigazgató: Szabó Mónika) lép fel, Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényel.   

A közleményben kiemelik: 

a Budapesti Operettszínház fontosnak tartja, hogy támogassa az autizmussal élőket a minél teljesebb élet megteremtésében, ezért rendezik meg az idén is a gálakoncertet az Együtt az Autistákért Alapítvány javára. 

Az autizmussal élők megértése és támogatása nem csak számukra fontos: velük együtt erősebb, jobban funkcionáló közösségeket építhetünk – hangsúlyozzák a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában