Sznúker

2024.04.10. 15:00

Révész Bulcsú bekezdett a vb-n, az Óriásölő a következő ellenfele

A tavalyi kiírás után idén másodszor vehet részt Révész Bulcsú a profi sznúker-világbajnokság selejtezőjében. A tizenhét éves játékost a bő félórás kényszerszünet sem zavarta meg az angol Sean O’Sullivan ellen, és 10-8-as győzelemmel bejutott a második fordulóba. A magyar sznúkeres következő ellenfele James Cahill lesz, aki öt éve a legenda, Ronnie O’Sullivan ellen meccset nyert a vb-főtáblán.

Révész Bulcsú az OMV VI. Magyar Snooker Gálán

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Az U18-as Európa-bajnokság győzteseként Révész Bulcsú tavaly szabadkártyával vehetett részt a sznúker-vb selejtezőjében, akkor a nyitókörben az angol Jamie O'Neill 10-5-re nyert ellene. Idén a tizenhét éves magyar sportoló azután indulhatott el a sheffieldi Crucible Színházban, hogy februárban a sportág történetének első magyar junior világbajnoka lett, és ezzel a sikerrel a következő két szezonra profi kártyát nyert, azaz a profi sznúkermezőny tagjává vált – írta meg az Origo.

O'SULLIVAN, Ronnie; RÉVÉSZ Bulcsú
Az angol Ronnie O'Sullivan hétszeres világbajnok (b) és Révész Bulcsú magyar játékos az OMV VI. Magyar Snooker Gálán
Fotó: Mohai Balázs / Forrás: MTI

A kényszerszünet sem zavarta meg

A vb-selejtezőben tizedik alkalommal szereplő O’Sullivan 6-1-re ellépett a tíz nyert frémig tartó mérkőzésen, majd még 8-5-re is vezetett. Révész azonban nem adta fel, egyenlített, majd furcsak közjáték után meg is nyerte a mérkőzést – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A meccset 8-8-nál átmenetileg félbeszakították az esti program miatt, aztán fél óra múltán mégis folytatódott, s a magyar játékos 10-8-ra megnyerte a találkozót, s bejutott a selejtező második körébe.

Jön az Óriásölő

Révész következő ellenfele James Cahill lesz, akit „Óriásölőnek” neveznek, amióta a 2019-es világbajnokság első fordulójában, akkor még amatőr játékosként 10-8-ra nyert Ronnie O’Sullivan ellen – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A 2024-es sznúker-világbajnokság főtáblájának küzdelmei – amelyek helyszíne szintén a legendás sheffieldi Crucible Színház – április 20-án kezdődnek, miután a 16 kiemelt mellé csatlakozik 16 játékos a selejtezőből.

A címvédő a belga Luca Brecel, a fogadóirodák szerint azonban a legnagyobb esélyes a hét győzelmével társrekorder Ronnie O’Sullivan, aki ebben az idényben a Triple Crown másik két versenyét (Egyesült Királyság Bajnoksága, Masters) megnyerte, és vezeti a világranglistát. A sznúker-vb döntőjét május 5-én és 6-án rendezik.



 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában