Helyi bulvár, celeb

2023.08.11. 10:34

Kulka János először beszélt Lang Györgyi haláláról

Megdöbbentő vallomást tett Kulka János, aki régóta jó barátja volt a nemrég meghalt Lang Györgyinek. Az énekesnő még korábban mesélte, hogy a színész volt az, aki átsegítette a nehéz időszakon és stroke-ja után tanította őt újra beszélni. Eközben Kulkát is megviselte a stroke, úgy érzi, már nem lesz jobban.

Delmagyar.hu

Archív fotó: Penovác Károly

Nagyon megtört Kulka János, miután Lang Györgyi meghalt. Az egykori színész úgy érzi, hogy mindenki magára hagyta, egykori barátai elfordultak tőle, beletörődött, hogy nem lesz már jobban.

Nem változott semmi. Elfáradtam, beteg vagyok, állandó fáradtságot érzek, s vannak szavak amiket nehezen mondok ki

.A nem szűnő fájdalom is megvisel. A jobb kezem gyenge" - mesélte Kulka, aki hét évvel ezelőtt kapott agyvérzést, de azóta sem érzi magát jól, nem lett azóta sem a régi önmaga. Bár járása javult, de nagy fájdalmai vannak közben, orvos testvére próbál rajta segíteni, heti egyszer jár gyógytornára is.

Kulka sorstársaként tekint a nemrég meghalt Lang Györgyire, akivel különleges kapcsolat volt köztük. A Pa-dö-dő néhai énekesnője is stroke-ot kapott korábban, melyből a színész segítségével épült fel, ő tanította újra beszélni.

Györgyi meghalt, nagyon megviselt. Györgyi jó barátom volt. Tényleg! A legjobb. Ott ültem mellette, fogtam a kezét, simogattam az arcát, amikor elment. A halála előtt másfél hónappal azt mondta: elfáradtam, Jancsi. Érezte.

Tudta, hogy meghal, de nem beszélt róla. Mariann-nak elmondta, mit szeretne, ha majd... Okos volt. Igaz barát. Naponta mentem hozzá, jókat pletykáltunk, dumáltunk. Györgyi tele volt életigenléssel. Egyenes volt, kimondta, amit gondolt, egyszerre volt erőszakos és vicces nő. Nagyon szerettem. Nagy kegy, hogy körülvehettük őt. Csodásan ápolták. Az ápolónő ellátta, mi, a barátai mellette voltunk az utolsó percig. Akkor is, amikor az utolsó időben szinte állandóan csak aludt. Hányszor vittem az ebédet..." - mondta megtörten Kulka János, aki abban nem érzi a hasonlóságot kettejük között, hogy Lang Györgyit folyton körbevették barátok, tőle viszont mindenki elfordult.

Elkoptak. Elfelejtettek. Ahogy én elfelejtettem a betegség miatt az angolt, a franciát, a verseket, a címeket, mindent. Ők engem.

Azok, akiknek régen segítettem, akiket támogattam, ahol jótékonyságból fölléptem, mind elfelejtettek. Számukra nem vagyok. Szégyellem magam... " - magyarázta a színész, aki egy-két embert említett, akik még néhanapján felhívják. Majd megtörten elmondta, hogyan telik egy napja, mellyel arra utalt, hogy igazából már semmi sem érdekli az életében.

"Üresek a napok. Sétálok Bercivel, híreket olvasok, teniszt nézek, és csak úgy nézek magam elé. Nincs semmi. Telik egyik nap a másik után.

Tizedszer mondom, elfáradtam... Stroke-os voltam. Már megnyugodtam. Azt mantrázom: megérdemeltem

- idézi a Blikk Kulka Jánost, akit nagyon megvisel, hogy nem tudott sosem felépülni igazán, ami derékba törte színészi karrierjét is. Azonban arra büszke, hogy tudja, jó színész volt, hiszen már nyolcévesen a színpadon állhatott.

Olvasható az Origo oldalán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában