Szentes

2023.09.26. 08:40

Visszatér az Omega gitárosa

Darók József

Szekeres Tamás (középen) karrierje Szentesen indult. Fotó: Darók József

Szeptember 29-én 18 órától, a 2015-ös nagy sikerű Omega Oratóriumot követően után újra felhangzanak az ikonikus zenekar dalai a szentesi Református Nagytemplomban Szekeres Tamás jóvoltából, a Hangversenyközpont szervezésében.

Az Omega együttes gitárosa elmondta lapunknak, hogy a Kurca-parti város különösen kedves a szívének, ugyanis még a nyolcvanas évek végén itt volt bemutatkozó koncertje a saját zenekarával. Érdekes, hogy most ezt a szólópályáját folytatja, amelyet 2000-ben azért hagyott félbe, mert teljesen a legendás együttesnek akarta szentelni magát.

Tudta, hogy mivel generációs különbségek vannak közte és a zenekar tagjai között, egyszer eljön az az idő, amikor már nem játszhat Kóbor Jánosékkal, és ismét a szólókarrier felé veszi az irányt. Épp ezért érthető módon vegyesek az érzelmei a közelgő koncerttel kapcsolatban.

A műsorról elárulta, az elhangzó zeneszámok többsége Omega-szerzeményekből tevődik össze, ének helyett azonban a gitáré a főszerep. Szekeres Tamás szólóban visszatérve ezzel az előadással tiszteleg közös emlékeik előtt, ám hangsúlyozta, nem emlékműsorra készül. – Ezen az estén instrumentális zenével szeretném felidézni azt a 25 évet, amelyet a hivatalosan még meg sem szűnt együttes gitárosaként eltölthettem – fogalmazott.

Ahogyan a 8 évvel ezelőtti Oratóriumon, úgy most a Benned szól a dal című koncerten is fontos szerepet játszik egy helyi énekkar, a Kiss Bálint iskola kórusa, Farkas Márta vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában