Szegedi hírek

2023.10.25. 16:48

Együtt húzta a rektor, a dékán, az államtitkár és az olimpikon - Galéria

150+1 kilométeres ergométeres evezést rendezett a szegedi jogi kar közösségének 151 évnyi összetartozása jegyében szerdán. Az ergométereket az MVM Szegedi Vízisport Egyesület biztosította, amelynek sportolói besegítettek a joghallgatóknak. De húzta a rektor, a dékán, az államtitkár és a súlyemelő olimpikon is.

Koós Kata

A beszédek után a jogi kar kihívásának díszvendégei is ergométerhez ültek. Fotó: Karnok Csaba

Ergométerekkel telt meg szerdán az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara épületének aulája. A 12 evezőgépet az MVM Szegedi Vízisport Egyesület biztosította a szegedi jogi kar közössége számára, amelynek tagjai az egyesület sportolóival kiegészülve jelképes, 150+1 kilométeres távot teljesítettek a kolozsvári jogi kar alapításának évfordulója apropóján.

A tavalyi tanévben tudományos-szakmai rendezvényekkel mutattuk meg azt, hogy mit gondolunk a szegedi jogászképzésről, a szakmáról. A hitvallásunk fontos része, hogy intellektuális értékközösségként tekintünk magunkra, amelyhez a tudás mellett hozzátartozik a kultúra és a sport szeretete is 

– mondta el Görög Márta, a szegedi jogi kar dékánja. Kitért arra is, hogy a kar saját szóvédjeggyel rendelkezik. A SportoLAW brend égisze alatt szervezik a kar sportaktivitásait, mint például a szerdai közös futások a Ligetben, a kari sportösztöndíj vagy éppen a szerdai ergométeres kihívás. Utóbbi keretében leplezték le a szóvédjeggyel ellátott, legújabb kari pólót is. 

Az evezésen részt vett Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Nagy Péter súlyemelő olimpikon, a kar alumnusa, valamint Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára is. 

Schmidt Ádám délelőtt a hallgatókkal beszélgetett a sportvezetés motivációiról, céljairól. Az államtitkárság fontos célkitűzéseként említette, hogy azok a fiatalok se szakadjanak el a sporttól, akik az egyetemi képzést választják. 

Azt gondolom, a mai egy olyan alkalom, amelyet kevés egyetemen láttam megvalósulni 

– méltatta a szegedi jogi kart az államtitkár, aki Görög Mártához, Rovó Lászlóhoz és Nagy Péterhez hasonlóan maga is ergométerhez ült, és hozzájárult a 150+1 kilométeres kihívás teljesítéséhez.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában