Helyi bulvár, celeb

2024.02.04. 18:25

A vásárhelyi kerámiákat gyűjtő adjunktus tudásától elájultak a TV2 új műsorában

Dr. Szöőr Árpádnak, a Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Biofizikai és Sejtbiológiai Intézet adjunktusának rengeteg vásárhelyi kötődése van. Többek között a néhai Rapcsák András polgármester a nagybátyja volt. A kutatóorvos most a Kincsvadászok című műsorban tűnt fel.

Delmagyar.hu

Forrás: Promenad24.hu

Dr. Szöőr Árpád kutatási területei a limfocita receptorok, tumor immunológia, kimera antigenreceptorok, aolekuláris interakciók in situ vizsgálatok őssejtek, tumor őssejtek és receptor és nem receptor tirozinkinázok, és mindemellett országosan elismert és ismert műértő, gyűjtő, aki óriási gyűjteménnyel rendelkezik a vásárhelyi kerámiák terén. – írja a promenad24.hu

Árpád bár Debrecenben született, Vásárhely az identitása szerves része.

Felmenőim a város újkori történetének, kultúrájának és közéletének meghatározó szereplői voltak. Dédapám, id. Rapcsák Péter vendéglőt üzemeltetett, nagy-nagybátyám, Rapcsák Péter a Református Ótemplom lelkipásztora, nagyapám, id. Rapcsák András, matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, illetve a Debreceni Egyetem rektora a város díszpolgára, nagybátyám, Rapcsák András, Hódmezővásárhely polgármestere volt. Gyermekkoromban minden augusztusban egy-két hetet Vásárhelyen töltöttünk. Boldogan emlékszem vissza a mártélyi kirándulásokra és az éjszakába nyúló családi vacsorákra, a hosszas anekdotázásokra. A sors érdekes játéka, hogy ötéves koromban Hódmezővásárhelyen kereszteltek meg, és egyetlen imádott keresztfiam, Gábor is itt él. Igyekszem minden évben meglátogatni őt februárban a születésnapján, de a régi hagyományokat követve augusztusban és halottak napja körül is Vásárhelyre utazunk a családommal.

mondta korábban a Promenad24-nek. 

A Kincsvadászok című nemrég indult műsorban szintén egy különleges tárggyal jelent meg Árpád, aki Fertőszögi Péter szerint megkérdőjelezhetetlen tudású, kétség sem fér hozzá, hogy érti a dolgát, most ők tanultak tőle.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában