Helyi bulvár, celeb

2024.02.09. 08:20

Színházi élmény a Grecsó-fivérektől

Darók József

Vallomásos, személyes esten mutatkoznak be a Grecsó-fivérek. Fotó: DM

A szegvári kötődésű, Szentesre is visszajáró Grecsó-fivérek lépnek színpadra a Többet magunkról című estjükkel a Tóth József Színház és Vigadóban. Az író és a táncművész műsora különös átmenet az irodalmi pódiumest és a színházi zenés, táncos előadás között.

Hogyan lehet összepárosítani a prózát és a táncot, az intimitást és a kitárulkozást? A február 14-én, 18 órakor kezdődő előadás gerincét új, egyedi Grecsó Krisztián-prózák, friss versek, családi történetek és anekdoták képezik, amelyet az improvizatív jazz zene, a pillanat szülte kortárs balett és Grecsó Zoltán összetéveszthetetlen mozdulatai varázsolnak színházi élménnyé. Több közös műsoruk megelőzte már ezt az előadást.  

A sikeres szerző, az Élet és Irodalom szerkesztője Szegváron született, és a Pletykaanyu című novelláskötetével robbant be a szépirodalomba. Zoltán Szentesen született, ide is járt a gimnázium drámai tagozatára. A Viharsarokból elindult testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák családi tükörhelyzeteket generálnak, ahol a saját identitásuk kerül reflektorfénybe. A Többet magunkról őszinte, vallomásos és karakteresen személyes est, kihasználva a Grecsó-fivérek művészetét és nyitottságát.

A két főszereplő mellett Fodor Réka énekművész, Kézdy Luca hegedűművész és Temesvári Zsófia táncművész teszi teljesség a színházi élményt.

A művelődési központ rendezvényére jegyek kaphatók az ifjúsági házban és a jegy.hu oldalon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában