Sokan belesegítettek az akcióba

2020.11.02. 17:06

Mályvasövényt kapott a térvári kápolna

Díszsövénnyel keretezték a közelmúltban átadott, hangulatos Térvári kápolnát.

Tóth A. Péter

Tiszasziget és Térvár apraja-nagyja munkálkodott a kápolna szépítésén.

Fotó: Ferenczi Ferenc

– Szeptemberben, a Térvári búcsú idején már terveztük, hogy „széltől és hótól” is megóvjuk majd új kápolnánkat. Úgy gondoltuk, hogy közvetlen környezetét virágok, bokrok, fák ültetésével tehetjük még szebbé, így esett a választás a mályvacserjékre. Helyi lakosokból verbuválódott, lelkes csapatunkkal a múlt héten elültettük a csodaszép virágokat hozó növényeket – mondta lapunknak Ferenczi Ferenc tiszaszigeti polgármester, aki maga is ásót ragadott, és sövényt ültetett.

 

Tiszasziget és Térvár apraja-nagyja munkálkodott a kápolna szépítésén.
Fotó: Ferenczi Ferenc

A Gombos Istvánné által felajánlott 60 darab mályvatő elültetésében Károsi János, Károsi István, Szűcs József, Kolompár Zsolt, Kiss-Krajnyák Cintia, a kétesztendős Kiss Zsófia, valamint Tiszasziget polgármestere segédkezett. Terveik szerint november végéig még 40 darab nemes nyárfa és 10 japán akác elültetésével folytatódhat a térvári kápolna környezetének megszépítése. Jövőre információs táblát, kerti kiülőt és kerékpártárolót szeretnének kihelyezni a területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában