megérkezett a Mikulás, az angyal is földre szállt

2020.11.30. 14:06

Ünnepjelzők Dorozsmán

A maszkos bábukat, Kató nénit és Gyuri bácsit angyallá és Mi­kulássá varázsolták a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház dolgozói, akik csütörtökön több órán keresztül dolgoztak azon, hogy mosolyt csaljanak a helyiek és a településen átutazók arcára.

K. A. R.

Dorozsmára már megérkezett a Mikulás, és az angyal is földre szállt.

Fotó: Török János

A munkálatokba Mihálffy Béla önkormányzati képviselő is bekapcsolódott, aki megköszönte az intézmény munkatársainak, hogy még ebben a vészterhes időben is ügyelnek arra, hogy jobb kedvre derítsék a dorozsmaiakat, ha már rendezvényeket nem szervezhetnek ennek érdekében.

Megtudtuk, a művelődési ház előtt álló bábukhoz való szalmabálákat Butty Péter helyi gazda ajánlotta fel, míg az angyal és a Mikulás öltözékét Lekes Mónika varrta meg nem kis mennyiségű anyagból, hiszen a figurák elég testesek, legalább 3-4 méter ma­­gasak.

Dorozsmára már megérkezett a Mikulás, és az angyal is földre szállt.
Fotó: Török János

Persze további tervek is vannak arra, hogy minél ünnepibb legyen a hangulat a városrészben, például hamarosan karácsonyi üdvözlet lesz olvasható a körforgalomban, ahol mindig az adott alkalomnak megfelelő táblával köszöntik az arra járókat. Emellett az adventi időszakban minden vasárnap más-más, a településrész elismeréseiben részesült személyek osztják meg gondolataikat, mondanak verseket online.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában