18 település közös pályázatából valósult meg

2021.01.21. 14:26

Kerékpáros pihenőt kaptak a kiszomboriak

Tóth A. Péter

A fedett asztal mellett a szemetes és a kerékpártároló is a kulturált pihenést szolgálja. Fotó: Kiszombor önkormányzata

– A napokban az alapzattal együtt helyére került a Kiszombort Makóval összekötő kerékpárút mellett egy fedett pihenő, asztallal és támlás padokkal. A lakosság jelzésére ehhez egy kisebb szemetest és kerékpártárolót is kihelyeztünk, így igazán kulturált körülmények között pihenhetnek meg a kerékpárral közlekedők – mondta lapunknak Szirbik Im­­re polgármester.

A beruházás egy nagy projekt részeként az önkormányzat hozzájárulásával és támogatásával jött létre. „A Tisza-Maros értékei komplex kerékpáros túraútvonal kialakítása” című pályázat benyújtója és nyertese Székkutas önkormányzata volt.

A projektben összesen 18 település vett részt, mintegy 35 millió forintos költségvetési főösszeggel. Ebből a pénzből a települések félmillió forintos önrészt vállaltak, Kiszomborra kevesebb mint 33 ezer forint jutott. A zomboriak így mindössze ekkora összegből kaptak egy hasznos, és szép pihenőhelyet.

A Kiszombor és Makó kö­­zötti, népszerű kerékpárúton két padot már korábban elhelyeztek a „nagy fánál”.

Eddig rendszerint ott álltak meg rö­­vid pihenőre a kerekesek, a fa lombjának árnyékában. Az önkormányzat munkatársai remélik, hogy tavasszal hamar birtokba veszik új, kényelmes pihenőjüket a kerékpárosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában