A csatorna közönségkedvence lett

2021.04.07. 13:15

Húsvétkor is szerepelt a makói hobbiszakács, Sarró Mihály

A makói Sarró Mihály 2005 óta rendszeres szereplője a TV Paprika nevű országos gasztrocsatornának, ahol a legtöbbször a csanádi táj ízvilágával kápráztatja el a nézőket. Legutóbb épp a napokban volt képernyőn – ezúttal süteményt sütött.

Szabó Imre

Sarró Mihály annak ellenére lett a gasztrocsatorna kedvence, hogy nem szakmája a sütés-főzés. Fotó: Sarró Mihály közösségi oldala

Fotó: Sarró Mihály közösségi oldala

Sarró Mihályt nemigen kell bemutatni a makóiaknak. Noha magát rokonszenves szerénységgel hobbiszakácsnak mondja, évtizedek óta ismert arról, hogy a kezei közül kerülnek ki a legfinomabb fogások különböző családi, baráti rendezvényeken. Alkalma pedig a sütés-főzésre már csak azért is volt bőven a járványveszélyes időkig, mert a falu szülötteként ő vezeti a királyhegyesi nyugdíjasklubot, ráadásként az egyik legnépesebb és legnagyobb múltú makói civil szervezet, a helyi kertbarát kör elnöke is egyben.

Sarró Mihály annak ellenére lett a gasztrocsatorna kedvence, hogy nem szakmája a sütés-főzés.
Fotó: Sarró Mihály közösségi oldala

Mi több, borászkodik is. Nem is akárhogyan: 2013-ban lovagi címet kapott a Szent Vince Borlovagrendtől.

A TV Paprika 2005-ben fedezte fel őt, méghozzá a makói Tourinform-iroda akkori vezetője, Rozsnyai Éva ajánlására.

Akkor a Főtér című műsor vendége volt, és Miska bácsi fokhagymás levesét főzte meg a nézőknek. Azóta se szeri, se száma a műsoroknak, amelyekben a makói táj ízvilágát megidéző csemegékkel szerepelt. 2007-ben például Zalatnay Brigitta invitálására hagymás pirítóst készített, amelynek receptje bekerült a Hagymát hagymával című receptkönyvbe is, 2010-ben pedig a csatorna sztárszakácsát, Serényi Zsoltot látta otthonában vendégül – de ugyancsak szerepelt egy nemzetközi tévés főzőversenyben. A csapat, amelyiknek tagja volt, végül ezüst serleget nyert.

Fotó: Sarró Mihály közösségi oldala

Legutóbb épp a hétvégén volt képernyőn.

– Ez egy korábbi felvétel ismétlése volt – mondja Sarró.

– Nagyon büszke vagyok rá, hogy az Édes nagyik, finom sütik című műsorban már sokadszorra, nézői kérés alapján szerepeltünk a feleségemmel

– teszi hozzá. Ebben ő hagymás kiflit, imádott felesége pedig lúdláb szeletet készít.

Persze most sem ül a babérjain. Mint mondja, épp tegnap talált ki egy finomságot, ami a megmaradt húsvéti sonka újrahasznosítására alkalmas.

– A füstölt sonkás tejszínes tészta úgy készül, hogy a sonkát kockákra darabolom, kell még hozzá fodros tészta, tejszín, zöldhagyma és lila hagyma – árulta el. Egyszer a közeljövőben talán ezt is be fogja mutatni a TV Paprika nézőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában