PR

2021.04.22. 14:11

Milyen legyen egy sportruha, és milyen anyagból varrjuk?

A sportruhákkal, a melegítőfelsőkkel és -nadrágokkal kapcsoltban léteznek alapvető kritériumok. A kényelem csak az egyik. Ezen kívül nagyon sok mindenre oda kell figyelnünk, amikor sportruházatot vásárolunk, de akár varrhatunk is magunknak, a családunknak, hiszen így valóban olyan anyagból készíthetjük el, amely megfelel minden szempontnak, és a saját kezűleg varrt holmi – legyen szó akár sportruházatról – valóban olyan lesz, amilyennek megálmodtuk, ami valóban tükrözi a személyes stílusunkat és ízlésünket. Milyen legyen a sportruházat, és milyen anyagból érdemes azt varrni? Mutatjuk a válaszokat!

delmagyar.hu

3 alapvető kritérium a sportruházattal kapcsolatban

A sportruházat legyen kényelmes

Az egyik legelemibb kritérium egy sportruházattal, fitneszruházattal kapcsolatban, hogy kényelmes legyen. A sportruházatban általában aktív életet élünk, ezért nagyon lényeges, hogy ne korlátozzon bennünket a mozgásban, azaz ne szorítson, és ne akarjon minden pillanatban lecsúszni rólunk. Sport közben a mozgásra, a tornára, az edzésre szeretnénk összpontosítani, és nem arra, hogy átizzadt a nadrágunk, vagy szorítja a hasunkat.

Ne izzadjunk bele

Nyilván minden edzés során leizzadunk, de nem mindegy, hogy milyen sportruházatban is mozgunk. Olyan anyagból készüljön a melegítőnadrág vagy -felső, ami jól vezeti az izzadtságot, nem lesz nedves az edzés befejeztével. Ha átnedvesedik rajtunk az edzőruha, az semmilyen szempontból nem hasznos, hiszen könnyen megfázhatunk.

Megfelelő mozgásteret biztosítson

A melegítőruhának jól kell illeszkednie minden mozgáshoz, hiszen bosszantó tud lenni, amikor egy-egy mozdulatsort nem tudunk elvégezni, mert a nadrág vagy a sportfelső nem engedi. Lényeges, hogy a sportruházat olyan legyen, mintha csak ránk öntötték volna, de legyen meg a kellő nyúlása is, hogy kényelmes mozgást biztosítson az edzés során.

Milyen anyagból varrhatunk melegítőt, sportruházatot, szabadidőruhát?

Alapvetően az egyik legjobb anyag ezeknek a holmiknak a varrására a szabadidő anyag. Ez az anyag alkalmas arra, hogy modern és kényelmes ruházat készüljön belőle. Sportruházat varrását több tulajdonsága miatt is lehetővé teszi: légáteresztő, rugalmas és kényelmes viseletet biztosít.

5 érv a szabadidő anyag mellett

Nyári sportruházat is készülhet belőle

A szabadidő anyagból akár nyári melegítő, sportruházat is készülhet. Ebben az esetben a bolyhos, illetve a modal szabadidő anyagok közül válogassunk. Ezekkel az anyagokkal öröm dolgozni.

Gyerekruhát is varrhatunk szabadidő anyagból

Ennek az anyagnak rendkívül kellemes az érintése, kényelmes ruhadarab készülhet belőle, és nem mellesleg, könnyen és egyszerűen kezelhető. Ezért is nagyon közkedvelt anyag gyerekruházat varrásakor.

Gyerekmintás anyagok széles választékban

Nemcsak az anyag kellemes tapintása és jó kezelhetősége miatt olyan közkedvelt ez az anyag, hanem azért is, mert óriási választékban kaphatók a gyerekmintás anyagok, a gyermekek nagy-nagy örömére.

Mintás és színes anyagok felnőtteknek

A felnőttek is bő választékból szemezgethetnek, hiszen szín és mintázat tekintetében szintén bőséges a választék a szabadidő anyag kategóriában. Ha valaki nem elég merész a mintás szabadidőruhához, akkor az egyszínű szabadidő anyagok közül is választhat.

Fésült és fésületlen változat

Alapvetően az anyag vastagsága határozza meg, hogy fésült vagy fésületlen szabadidő anyagot vásárolunk. A fésült anyag a vastagabb, míg a fésületlen a vékonyabb szabadidő anyag. Ha te is szeretnél ilyen anyagot vásárolni, a Bubulakovo.hu oldalon megteheted.

A fotó forrása:

Bubulakovo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában