Tavasz

2021.04.02. 07:00

Rózsaszín, fehér és sárga sziromruhát öltött Szeged – Fotók

Gyönyörű napsütéses idő lesz a megyeszékhelyen is a hosszú hétvégén, éppen ezért érdemes kihasználni ezeket a napokat, és a szabadba menni. A járvány­ügyi szabályokat betartva jó nagy sétát tenni Szegeden, hiszen annak minden pontja rózsaszínű, fehér és sárga, illatos sziromruhát öltött az ünnepre.

Kiss Anna

Fotó: Frank Yvette

Felesleges több száz kilométert utazni azért, hogy valami szépben, mesésben legyen részünk, elég csak kimenni a város utcáira, máris jobb kedvre derülünk, és készíthetjük a jobbnál jobb tavaszi képeket. Például kiváló helyszín lehet az újszegedi Erzsébet liget, ahol remek fényjátékban lehet részünk, a hatalmas füves területen pedig megannyi virág fogadja a kirándulókat, itt napozóágyak is vannak, így bárki kiülhet oda – akár kutyájával együtt –, hogy fürdőzzön a napfényben.

Ugyanígy a Vértó is jó választás a napozáshoz, sőt pecázáshoz is, hiszen a közelmúltban körülbelül 20 stéget helyeztek ki erre a célra. Emellett a tavalyi fejlesztések által már körbe is lehet sétálni és futni, így a szükséges napi testmozgás is biztosított, miközben a meggy- és cseresznyefák virágaiban, valamint az aranyesőben lehet gyönyörködni.

Persze a belvárosba is bekeringőzött a tavasz, így az új zsinagógát is körülölelik a virágzó fák és bokrok, ahogyan a Szent István téri víztornyot is, ahol már a magnóliák is kinyíltak, valamint a tér köré rengeteg virágot ültettek az elmúlt hónapokban.

És persze a Széchenyi teret se hagyjuk ki a sorból, ahol a félelmek ellenére mégsem fagyott el a liliomfák virága. A szemet gyönyörködtető növények az 1930-as évek óta díszítik a teret. Emellett érdemes körbejárni a teret, mert több száz árvácska díszíti a városháza előtti területet, viszont a tulipánok még váratnak magukra, ahogyan ezt a kiskertekben is tapasztalhatjuk otthon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában