Helyi életstílus

2021.04.10. 17:21

Szívesen dolgoznának már

K. A. R.

Szeged – 2021.04.07. Szívesen dolgoznánk már mozgalom - rózsaszín szívecskékkel üzennek a Dóm tér egyik téglaoszlopán. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

 

Kitartásra buzdít mozgalmával Farkas Gyöngyi Szegeden, a Dóm téren. Fotó: Karnok Csaba

Sok-sok rózsaszín papírszív borítja a Dóm tér egyik oszlopát, ugyanis mozgalom indult „Szívesen dolgoznánk már” címmel Szegeden Farkas Gyöngyi által, aki ezzel a kezdeményezéssel lelki támogatást szeretne nyújtani azoknak, akik a koronavírus miatt hosszabb-rövidebb ideje nem dolgozhatnak, és így bevétel nélkül ma­­­radtak.

A nyitással több ezer ember megélhetését adnák vissza.A Facebookon közzétett posztjában azt írta: „Tudom, hogy abból nem vehetnek kenyeret a boltban vagy fi­­zethetik be a számláikat a postán, ha lélekben együtt vagyunk, de pozitív gondolkodású emberként úgy éreztem, tennem kell valamit. Ha már csak egy embernek is segítek abban, hogy lelkileg kitartson még, és menjen tovább, akkor már megérte.”

Szívesen dolgoznánk már mozgalom – rózsaszín szívecskékkel üzennek a Dóm tér egyik téglaoszlopán. Fotó: Karnok Csaba

Kartonszíveket készített, amelyekre olyan ágazatok ne­­vét írta, amelyekben hosszú időn keresztül nem dolgozhattak vagy dolgozhatnak a szegediek. Emellett egy filcet és üres szíveket is elhelyezett az oszlopon, ezekre bárki szabadon írhat további szakmákat, vagy akár üzenhet is a bajban lévőknek.

Megjegyezte, azt szeretné, ha ez a mozgalom más városok­ban is elterjedne, valamint célja az illetékes döntéshozók figyelmének felhívása arra, hogy a nyitással több ezer ember megélhetését adnák vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában