Szentes

2021.06.20. 17:06

Ízutazásra indulhatunk a szentesi strandon

Ezen a nyáron is közös programokkal készülnek a civilek és az Üdülőközpont: a helyi „ízművesek” a strandon kínálják majd házi készítésű finomsá­gaikat a nyaralóknak, a gyerekeket pedig kézműves-foglalkozásokkal szórakoztatják.

M. A.

Finomságokat kóstolhatnak majd a fürdőzők négy alkalommal a helyi és környékbeli „ízműveseknek” köszönhetően. Archív Fotó: Majzik Attila

– Idén nyáron is nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt közös szervezésű programjainkra. A Szentesi Vendégszeretet Egyesület a Zöldág Hagyományőrző Szakkörrel kiegészülve és a Szentesi Sport- és Üdülőközponttal együttműködve rendezi meg az „Ízutazásokat” az Üdülőközpont strandsétányán – számolt be Matkócsik Pál, a Szentesi Vendégszeretet Egyesület elnöke.

A programokat négy alkalommal rendezik meg a szentesi strandon, először június 26-án, szombaton délután indulhatnak ízutazásra az érdeklődők, majd július 10-én, július 31-én és augusztus 20-án kóstolhatnak bele a helyi ízekbe.

Finomságokat kóstolhatnak majd a fürdőzők négy alkalommal a helyi és környékbeli „ízműveseknek” köszönhetően.
Archív Fotó: Majzik Attila

– Azért is választottuk az „Ízutazás” elnevezést a programoknak, hiszen minden alkalommal a szentesi és környékbeli „ízművesek” közreműködésével tartatunk ínyenc kóstolókat. Ezeket a térségbeli kézművesek által készített termékek vására, valamint kézműves-foglalkozások egészítik ki – tette hozzá az egyesület elnöke.

A látogatók emellett tablók segítségével a térség civil szervezeteinek munkájával, azon keresztül pedig magával a várossal is megismerkedhetnek.

Mint megtudtuk, a rendezvényekre, mivel a strand területén lesznek, ezért belépőt kell váltani, ami viszont számos fürdőszolgáltatás igénybevételét is lehetővé teszi. Az „Ízutazásra” 200 forintos támogatójegy vásárlásával indulhatnak a vendégek, ezért cserébe az egyes standokon kóstolgathatnak és kedvezményekhez is jutnak, emellett helyi témájú képeslapot, illetve egy sorsolási jegyet kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában