Nagymágocs

2021.08.13. 20:21

Nosztalgia délutánt rendeztek Nagymágocson – Fotók

Emlékek szárnyán címmel rendezett nosztalgia délutánt a Csongrád-Csanád Megyei Gesztenyeliget Otthon pénteken.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A rendezvénynek a nagymágocsi Károlyi kastély parkja adott otthont.

– Első alkalommal 2019-ben rendeztünk műsoros délutánt a nagymágocsi kastélyparkban. Tavaly a pandémia miatt elmaradt, ezért idén folytathattuk. Szeretnénk a lakóinknak, a helybélieknek, illetve minden érdeklődőnek kedveskedni a kiállításokkal, zenés programokkal

– mondta Molnár-Tamás Erika, a Gesztenyeliget Otthon programszervezője.

A Kurcaparti Festőparty csapata élményfestésre várta az érdeklődőket a Kastély-tó partján. Kádár Ferkó Fotószínházában pedig bárki megörökíttethette magát száz évvel „korábban” egy fagylaltos kocsi vagy egy régi motor mellett. Nacsa Károly hintózni vitte a hölgyeket és az urakat, Remzső Zsolt pedig régi kerékpár-gyűjteményét mutatta be a közönségnek.

 

Nagy sikert aratott Sprok Antal képzőművész Nagymágocsi bukszusok című kiállítása is. Az alkotó életéről, munkásságáról Lucza-Vígh Erna művészetpedagógus beszélt.

A kastély bukszusait néhány éve megtámadta a puszpángmoly, ami miatt ki kellett vágni a hatalmas bokrokat.

– Sprok Antal véletlenül tudomást szerzett erről és néhány törzset magával vitt a műhelyébe, ahol műalkotásként születtek újjá az elpusztult növények. A nagymágocsi bukszusok hazatértek

– mondta a művészetpedagógus.

A kiállításon hangyák, szúnyog, szitakötő, pók, böde, ájtatos manó, darázs, fürkész, szarvasbogár, pillangó pihennek a törzseken hangsúlyos karakterjegyeikkel, kissé emberien.

Este Gábor Anita és Szász Borisz, a békéscsabai Jókai színház művészei, majd Oszvald Marika, Udvarhelyi Boglárka, Pomlényi Péter és a Pesti Zenés Színpad előadását láthatta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában