környezetvédelem

2021.10.16. 13:40

Bárki megszabadulhatott az elektronikai hulladékától

K. A. R.

Évente 20-30 tonnányi hulladékot gyűjtenek össze a Rákóczi téri akció során. Fotó: Frank Yvette

A háztartásokban képződő összes elektronikai hulladék leadható volt a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal épülete előtt a Rákóczi téren. Szombaton reggel 8 órától délután 2 óráig szervezte meg az akciót a hivatal, de sokan már fél nyolckor sorban álltak, hogy megszabaduljanak a felesleges dolgaiktól. Hoztak például hűtőt, barkácsgépet, mosógépet, tévét, elemet, fénycsövet és izzót is.

Évente 20-30 tonnányi hulladékot gyűjtenek össze a Rákóczi téri akció során. Fotó: Frank Yvette

Zakar Péter, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal igazgatója lapunknak elmondta, már hagyomány, hogy a környezettudatosság jegyében lakossági elektronikai hulladékgyűjtést rendeznek. Hozzátette, mivel az idei évtől a jegyzőktől a kormányhivatalokhoz kerültek a hulladékkal kapcsolatos feladatok, így most még hangsúlyosabbnak tartják azt, hogy a veszélyes hulladékok oda kerüljenek, ahol azokat újra tudják hasznosítani.

A hulladékokat a szegedi MULTIGRADE Környezetvédelmi Kft. gyűjtötte össze. A cég ügyvezetője, Jéga-Szabó Ferenc elárulta, most is hatalmas volt az érdeklődés, csak reggel 8 és 9 óra között 150 adták le az eszközeiket. Megjegyezte, bármilyen elektronikai terméket átvettek, tehát azokat sem küldték el, akik nem a leírás szerinti hulladékot vitték, így volt, akitől tonert és fénymásológépet vettek át. Jelezte, már a hivatal előtt is szelektálva gyűjtötték a hulladékot, ami aztán a hasznosító telephelyre kerül, ahol kézi és gépi módszerrel zajlik az újrahasznosítás, vagyis kinyerik azokat az elemeket, amelyeket másodnyersanyagként lehet értékesíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában