Napszínes

2022.08.04. 21:45

Vécé kilátással

Arany T. János

A nem mindennapi kilátást biztosító vécé mellett más érdekességet is rejt a gyöngyös-sástói kalandpark. Fotó: Arany T. János

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a világ számos pontján, több kontinensen voltam már vécén, ami komoly rálátást biztosít folyó és egyéb ügyeinkre. Ezért azt hittem, engem már nem érhetnek meglepetések ezen a területen. Az interneten se szeri, se száma az olyan oldalaknak, amelyek a furcsa, vagy különleges kilátással bíró mellékhelyiségeket listázzák, de mindig más, amikor az ember a saját szemével lát egyet.

A gyöngyös-sástói kalandparkban többször elmentem a Panoráma vécé feliratú helyiség mellett. Már kifelé tartottunk, amikor úgy éreztem, itt az ideje benézni. Lenyűgöző látvány tárult a szemem elé. A mellékhelyiség hátsó fala üvegből készült, ahonnan kiváló a kilátás a Mátra egy részére. A Sástói kilátótorony is látszik a vécéből, aminek igen jelentős Csongrád-Csanád megyei vonatkozása is van. A kilátót egy üzemképtelen fúrótoronyból alakították ki, amit a Szeged melletti Algyőről szállítottak ide.

A kiváló kilátást biztosító mellékhelyiségre visszatérve, a Panoráma vécét tavaly, a kalandpark tizenötödik születésnapján adták át. Az ügyvezető akkor azt mondta, a vendégeket kicsit néha meg is kell nevettetni. Azért torta is volt, nem csak vécé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában